Een week

Al een hele week loop ik met dit dingetje rond, vastgeklikt in mijn zak of vastgeklikt in mijn bh. Ik had al maanden gelachen met mijn lie...


Al een hele week loop ik met dit dingetje rond, vastgeklikt in mijn zak of vastgeklikt in mijn bh. Ik had al maanden gelachen met mijn lief omdat hij 's avonds nog eens een rondje gaat stappen en vooral ook omdat hij dat zo nauwgezet doet. Via het systeem is hij in contact met zijn twee zussen en vooral met de jongste is er nogal wat competitie. De oudste zet ondanks haar kinderen tegen de verwachtingen in redelijk weinig stappen. En ze vergeet het ook wel eens aan te doen. Waarop de andere twee dan van flauw excuus roepen etc. 
Tegelijkertijd was ik nieuwsgierig aan hoeveel stappen ik op een dag kom en of ik het zelf wel zou kunnen. Hij wou zijn ding niet uitlenen en dus deed ik eens zot en kocht me er ook één. Met de examenperiode is mijn conditie er nog gevoelig op achteruit gegaan en ik sla mijn voeten nog meer om. Ik hoorde dat dit te maken zou kunnen hebben met mijn spieren en ik wil er eigenlijk wel iets aan doen, ook al is sport zo echt mijn ding niet. Maar misschien is dit wel een toegankelijke manier om toch wat actiever te zijn, zonder echt te sporten. De uitdaging is om elke dag 10.000 stappen te zetten en 10 trappen, maar dat laatste is minder betrouwbaar. Ik bedoel als je op een dubbeldekkertrein opstapt en boven gaat zitten, telt het ding dit als een verdieping. 

Maar stappen dus, ik heb meteen drie vrienden op het systeem. De twee zussen hadden zo elk hun redenen om dit leuk te vinden, want die broer van hen verslaan lijkt quasi onmogelijk en zo sportief word ik ook niet meteen ingeschat. Ik laadde het ding op en stak het zonder al te veel verwachtingen in voor we naar het straattheaterfestival trokken. Met de bus. Op een halve dag had ik de doelstelling bereikt. Dus dat zag er niet slecht uit. Doe er nog een uitschieter bij met het laat maken en al bijna je doelstelling halen voor je gaat slapen en dan 's anderendaags nog de stad in trekken en het lijkt echt gemakkelijk. Al sloop de twijfel binnen, wat zou dit geven op werkdagen. Tot mijn verbazing doe ik redelijk wat stappen op het werk, zonder moeite te doen, dus zonder de verste printer te kiezen etc. Maar niet voldoende om aan 10.000 te geraken, bovendien zijn het nu vaak nog vergaderingsloze dagen waar je toch al makkelijker wat rondloopt. Met die uitschieter op de feesten compenseerde ik niet enkel de enorm luie dag waar ik niet uit de zetel geraakte maar ik had plots totaal onverwacht de hoogste score bij stappen de voorbije 7 dagen, terwijl ik het ding nog niet eens 7 dagen had!

En dan gebeurde het ding dat me het meest verbaasde. Ik werd heel competitief en checkte heel regelmatig het aantal stappen van mezelf en de anderen. Ik deed zelfs 's avonds nog een wandelingetje om aan mijn 10.000 stappen te raken en gewoon een blokje om bleek niet voldoende. Wat zeg ik, ik deed er nog een extra straat bij gewoon om aan 10.500 te raken. Nu nog eens zien hoe lang ik het echt ga volhouden. We zijn nog maar één week ver...

You Might Also Like

0 reacties