Fair Wear Friday

Ha, vrijdag! Sinds ik mee doe aan Fair Wear Friday  heb ik op vrijdag meer problemen om te weten wat ik ga dragen. Of minder, want de keu...

Ha, vrijdag! Sinds ik mee doe aan Fair Wear Friday heb ik op vrijdag meer problemen om te weten wat ik ga dragen. Of minder, want de keuze is beperkter. Ik ben er nog niet goed uit. Het lukt me niet steeds om een foto te nemen of een blog te zetten. Vandaag moet je het met een mottige foto doen, of iets kunstigs. Het is maar hoe je het bekijkt. 

Ik draag een zwart t-shirt van Ethos met een mooie décolleté en plooitjes. Ik zal het maar zelf zeggen aangezien je het niet op de foto ziet. Zwarte t-shirts met lange mouwen zijn zowat mijn basis-uniform in de winter. Meestal onder een pull, maar deze heeft eigenlijk te veel leuke details om weg te steken. 

Ik draag hierbij een groen rokje van Skunkfunk. Het is een redelijk simpel recht rokje met zakken, echt een plezier om aan te hebben. Ik kocht het rokje toen ik al zelf rokjes kon maken, ook al had ik me voorgenomen dat ik geen rokjes meer zou kopen. Het heeft van die leuke plooitjes die er echt een fijn detail van maken. De stiksels op die plooitjes zijn in verschillende kleuren, zoals roze en blauw en geel en groen, waardoor ze extra opvallen en tegelijkertijd is het ook weer zo simpel. 

Beide merken staan op het lijstje bij Kelly, altijd handig als iemand het voor je uitzoekt en je daar op kan vertrouwen. Maar door een opmerking van Opgewekte Kapucijnaap ging ik op zoek naar het etiket in het rokje. En ja, ook hier wijst niks er op dat het ecologisch of fair geproduceerd is. Hmmm, lastig. Dan toch maar het internet op. In verschillende artikelen wordt gewezen op hun ecologisch karakter maar op de site van Schone Kleren of de fair fashion app vind ik ze niet terug. Ligt dat aan mij? Zoek ik op de verkeerde plaatsen? Naar eigen zeggen zijn ze goed bezig en vooral, vanaf 2015 willen ze het GOTS-label halen. Dat zegt nog niks over mijn rokje, maar het is alvast een excuus om ook in de toekomst naar dit merk te blijven uitzien. En het is ook zo mooi natuurlijk.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Ik vind die Fair Fashion app echt niet veel waard. Allez, chance dat ie gratis is :) Maar er zijn echt heel weinig merken opgenomen. Oké, het gaat daar echt alleen om faire merken, terwijl het bij FWF verder gaat (ook eco, tweedehands, zelfgemaakt, blabla), maar toch, er zijn echt wel merken die wel goed bezig zijn, maar volgens die app is niemand goed bezig. Op de site van Schone Kleren staan ook al heel weinig merken. Werk aan de winkel, op allerlei vlakken :)

    BeantwoordenVerwijderen