Lush-Pod-KAL - week 6

Opnieuw zondag, opnieuw tijd voor een update van de Lush-Pod-KAL in een hoop foto's. Vorige week kon ik het lijf aan, tijd dus om aan de...

Opnieuw zondag, opnieuw tijd voor een update van de Lush-Pod-KAL in een hoop foto's. Vorige week kon ik het lijf aan, tijd dus om aan de mouwen op te zetten. Ik gebruikte de draad waar ik de steken had opgezet om elke tiende rij aan te duiden, zodat ik bij de tweede mouw exact dezelfde lengte heb. Ik nam vier steken extra op aan de mouw omdat ik vreesde dat ik anders grote gaten aan mijn oksel zou hebben. Ik heb deze meegebreid tot aan het moment van minderen. De mouw is iets losser op deze manier dan voorzien in het patroon, maar eigenlijk valt het wel mee. Andere breiers vinden de mouwen vaak iets te nauw.

Na het minderen tot het aantal steken dat ik nodig had voor het patroon dacht ik gewoon recht te breien maar het zou te wijd uitvallen. Dus bleef ik minderen en versnelde ik zelfs een beetje. Ik hield vol tot aan mijn polsen, jawel, ik heb lange armen en ik durf wel eens te vroeg stoppen, maar ik hield vol. Naar het einde toe begon ik gewoon recht te breien, dat wordt dan een klein naadje. Ik zou dat kunnen vermijden door over te schakelen op vier naalden, maar het stoort me niet.
Ik liep deze week met strengen wol rond omdat ik het 's avonds niet had kunnen opwinden. Je had de ogen van de moeder met drie tieners op stap in Brussel moeten zien. Gelukkig kon ik mijn breiwerk boven halen zodat ze zagen dat ik niet zomaar wat zat te doen. En omdat het al zo groot en herkenbaar is, is het eigenlijk wel leuk om de reacties te zien.
Ik heb ondertussen ook al een paar blokjes van tien rijen in de tweede mouw, het minderen is begonnen dus het zou wel moeten mee vallen. Alleen lijkt er de komende week weinig breitijd voorzien te zijn... De KAL is nog twee weken, dus ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in. Tincanknits lanceerde dit weekend hun preordering voor het nieuwe boek Road trip met veel patronen en te bestellen als e-boek of als papieren versie. Ik heb de patronen bekeken en ben al naar mijn voorraad aan het kijken geweest om te zien of ik dingen kan combineren, want met het bijna einde van een project komt ook de kriebel om iets nieuws op te zetten er weer aan.

You Might Also Like

0 reacties