Zip it up!

Ik liep rond op de DOKmarkt, een combinatie van rommelmarkt (van het betere soort) en handgemaakte spullen. Ik leek niet meteen een koopje t...

Ik liep rond op de DOKmarkt, een combinatie van rommelmarkt (van het betere soort) en handgemaakte spullen. Ik leek niet meteen een koopje te vinden of verliefd te worden op het één of andere prulletje. Trouwens zaterdag sta ik op de rommelmarkt aan het miljoenenkwartier, als gezelschap. En toen zag ik een hele stapel ritsen, nog in plastiekverpakking. Niet echt spectaculair, enkel de groene spraken me wel aan. Ik vroeg de prijs. "Euhm, geen idee", zei de jongeman, "ik heb daar niet echt aan gedacht. Wat kost een rits?" "Een rits van die lengte kost bij Veritas 2,50 euro zou ik zeggen", antwoordde ik. Ik weet enkel de prijs van de blinde ritsen, deze was iets langer en zal wel ergens in die buurt liggen. "Zoveel?" verschoot hij, "ik verkoop ze je aan 30 ct." Een koopje, als je het mij vraagt. Ideaal om toiletzakjes, breizakjes etc te maken, gewoon wat kleine prutsen. Later twijfelde ik en ik keerde nog eens terug. Ik koos nog een paar witte van dezelfde lengte, wat langere en ik hielp hem er aan denken dat hij me de groene van die lengte aan 30ct had verkocht. Ik was nog steeds de enige en hij verkocht me de zes ritsen die ik vast had voor 1 euro. Niet slecht!

Ook niet slecht, het pakje van bij Etsy: veel blinde ritsen, inclusief de verzendingskosten en de lage prijs van de dollar op iets van een 80ct het stuk. Ik kon wel de kleuren niet kiezen, maar met uitzondering van de zalmkleurige lijkt het wel mee te vallen. Het leuke detail is het briefje van de winkel, handgeschreven, adres in New York op mijn naam, alsof ik er zelf ben geweest. Misschien een volgende herfst?


You Might Also Like

1 reacties

  1. Ha,ha als ik eens een rits nodig heb weet ik nu waar ik zijn moet, alleen dat naar Gent komen zal niet zo evident zijn.

    BeantwoordenVerwijderen