Van spinnen

Ik weet niet waar men het haalt, maar spinnen in huis zouden een teken zijn dat je een gezond huis hebt. Ik heb er altijd al in huis gehad, ...

Ik weet niet waar men het haalt, maar spinnen in huis zouden een teken zijn dat je een gezond huis hebt. Ik heb er altijd al in huis gehad, geen kleintjes maar kolossale beesten. Zo van het soort dat je je benen in de zetel trekt om ze te laten passeren. Meestal wordt hier hard mee gelachen. En word ik afgeschilderd als flauw en schrik voor spinnen. Maar sinds ik hier woon, heb ik geen schrik voor spinnen meer. Ik lach bij de meeste verhalen, mijn spinnen die zijn een categorie apart.

Ik was best wel blij om te ontdekken dat ze er nog zijn. Ik vond al spinnenwebben op verschillende plekken. Ik besef dat het vreemd klinkt. Maar als spinnen een teken zijn dat je huis gezond is, wel dan ben ik blij dat ze er zijn. Ze zijn ook nog steeds even groot. Ik wou naar boven gaan, toen ik een kreet slaakte. Niet hard, gewoon verschoten. Het lief kwam kijken. "Een spin, en een grote" zei ik. Hij deinsde wat achteruit. "Ja, ze zijn nogal groot hier in huis". Mijn held kon nog net "zeg dat wel" stamelen en iets over in je mond kruipen als je slaapt. Als ik daar schrik voor zou hebben, zou ik zelf het beestje te lijf moeten gaan. Zoveel bleek wel uit zijn lichaamstaal, dus nam ik maar het zekere voor het onzekere en kon het beest blijven zitten. Zo worden die dus groot.

You Might Also Like

2 reacties

  1. Haha, mijn vriend reageert ongeveer hetzelfde. Ofwel grijpt hij direct naar een schoen. Ik probeer hem dan wel tegen te houden, "ik zal ze wel buiten zetten". Maar ik moet echt snel zijn, want mijn vriend en zijn schoen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Brrr! Ik krijg kippenvel als ik je post lees. En het begint ook overal te kriebelen. Ik heb een heilige schrik van spinnen en ik ben blij dat ik er in dat anderhalve jaar dat ik hier woon nog geen een ben tegen gekomen. Ze zijn er ongetwijfeld wel, maar ik wil ze niet zien! Mijn vader joeg me altijd de stuipen op het lijf door te beweren dat die altijd met 2 zijn. De snoodaard.

    BeantwoordenVerwijderen