Laten we vrienden blijven

Heb je dat ooit gezegd? Ik heb er mijn twijfels over maar ik denk niet dat ik die zin ooit gebruikt heb. En wie die tegen mij gezegd zou heb...

Heb je dat ooit gezegd? Ik heb er mijn twijfels over maar ik denk niet dat ik die zin ooit gebruikt heb. En wie die tegen mij gezegd zou hebben kreeg waarschijnlijk een schouderophalen als antwoord. Ik weet dat er zijn mensen die zeggen dat ze de liefde die ze voelden of de dingen die ze deelden niet zomaar kunnen wegvegen omdat de relatie niet lukt, en dus liever vrienden blijven. Maar bij mij werkt het zo niet. Ik heb meestal het gevoel dat ik het dan wel al voldoende geprobeerd heb, dat het niet meer hoeft. Het is niet zo dat ik die persoon achteraf ga mijden, misschien wel een tijdje, maar ook dat slijt en dan zeg ik wel goeiendag en praat ik over koetjes en kalfjes. Wat je maar wil, maar vrienden? Nee, dat lukt niet, of eerder dat hoeft niet.

Maar wat doe je met vrienden van die persoon, wat als die je mailen of als je die tegenkomt? Kan je dan afspreken?

You Might Also Like

3 reacties

 1. Ik heb dat nog nooit gezegd. Als het gedaan is, is het bij mij ook echt gedaan. Een vriendelijke goeiedag krijgen ze allemaal, maar verder zal dat nooit meer gaan. Hoofdstuk afsluiten en verder gaan. Mocht het echt goed klikken met vrienden van dan zou ik die wel nog zien. Alhoewel dat misschien ook vanzelf uitdooft als je een nieuwe relatie en bijhorende nieuwe vrienden hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee hoor, vrienden zou ik niet kunnen blijven. Ik weet ook niet of dat echt kan. Sowieso zal er altijd meer dan vriendschap zijn en raken er alleen nog maar meer mensen gekwetst. "Korte pijn" lijkt me het best.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan dat ook niet. (ik krijg eerder moordneigingen eigenlijk, maar dat zeggen we best niet te luid).
  Vrienden van de ex, ja, dat is een moeilijke. Meestal lost dat zichzelf op als je elkaar tegenkomt. Het duurde wel in sommige gevallen een paar jaar vooraleer ik wist wat ik aan wie had. Aan velen niet echt veel meer, zo bleek, maar soms valt het goed mee.

  Elke

  BeantwoordenVerwijderen