Thuiswerken

Ik had vandaag een thuiswerkdag. Het is niet zo heel druk qua vergaderingen en er moet heel wat geschreven worden om het komende werkjaar v...

Ik had vandaag een thuiswerkdag. Het is niet zo heel druk qua vergaderingen en er moet heel wat geschreven worden om het komende werkjaar voor te bereiden. Ideaal eigenlijk om geconcentreerd te kunnen werken en niet de last te hebben van het pendelen. Echt, sinds we mogen thuiswerken vind ik de afstand Gent-Brussel er soms te veel aan. Voordien had ik er nooit een probleem mee. Maar daarover wou ik het niet hebben.

Ik ben gisteren een beetje ziek thuis gekomen, last van hoofdpijn, darmen die wat overhoop lagen met nogal wat toiletbezoekjes tot gevolg. De nacht was hierdoor wat onrustig maar omdat ik thuiswerkte kon ik toch iets langer slapen. De klachten zijn niet volledig verdwenen maar het is ook niet dat ik echt ziek ben. Met een pijnstiller, voldoende drinken en mijn eigen toilet in de buurt is er eigenlijk geen reden om niet te werken. Meer nog, om half negen was ik ingelogd terwijl ik anders nog onderweg ben en ja, ik heb wat vroeger gestopt, zomerritme zullen we zeggen, en deze middag was mijn pauze beperkt tot een boterhammetje aan mijn pc. Ik heb niet het gevoel dat ik minder gedaan heb dan ik in Brussel zou doen. Verre van. Hoewel ik ook wel weet dat thuiswerken soms niet zo productief kan zijn. Maar vandaag was zeker zo geen dagje. Ik heb een hoop paperassen afgewerkt die anders tussen de mazen van het net vallen en uitgesteld worden. Ik heb zelfs een probleem met de printer in Brussel opgelost vanuit mijn bureautje in Gent.

En wat zag ik dan deze morgen toen ik mijn thuiswerkdag registreerde in het systeem? Mijn werkgever gebruikt deze afbeelding, zelfs thuiswerker genoemd, om te zeggen dat we ook van thuis uit kunnen inloggen. Het getuigt van weinig respect moet ik zeggen. Ofwel vertrouw je je werknemers om thuis te werken en beschouw je dit ook als "gewoon" werk. Ofwel niet.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Da's echt wel een luxe, thuiswerken! Ik zou het waarschijnlijk ook niet altijd willen doen, maar zo af en toe, dat lijkt me echt ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen