vreemd

Lilith is terug en meteen zijn de wekelijkse lijstjes terug. Hoezee! En for old times’ sake doen wij dus nog eens van Manic Monday. De eers...

Lilith is terug en meteen zijn de wekelijkse lijstjes terug. Hoezee! En for old times’ sake doen wij dus nog eens van Manic Monday. De eerste zijn de vreemde dingen. Ik heb haar lijstje gelezen, nog eens gelezen en gedacht: wat is daar vreemd aan? En voor de zekerheid heb ik het nog maar eens gelezen.
1.Kijk, ik heb de gewoonte om de waterkoker aan te zetten omdat ik thee wil drinken. Mijn tas en theezakje liggen al klaar, maar dan doe ik een hoop andere dingen, inloggen op de pc, rondlopen, douchen,… een beetje afhankelijk van de situatie maar zelden neem ik meteen warm water als het lichtje van de waterkoker verdwijnt. Soms zit er gewoon te veel tijd tussen en moet ik nog eens op de knop duwen.
2.Lilith heeft het voor smeerkaas, ik heb het voor choco. Ik kan me moeilijk inbeelden dat ik ’s morgens iets anders op mijn boterham smeer. Ja, confituur of speculoospasta kan ook wel eens. Soms zelfs smeerkaas of bruine suiker, dus ik kan het wel. Maar helemaal spontaan en uit mijn eigen wordt het toch choco, enkel ’s morgens.
3.Ik bel niet graag. Maar zonder gsm voel ik me een beetje naakt.
4.Het kopen van kookboeken valt wel mee, vooral omdat ik die afdeling vermijd en boekenwinkels in hun geheel. Maar recepten vind ik altijd online.
5.Ik kan moeilijk slapen als ik niet weet wanneer de wekker staat. Ik moet het exacte uur kennen, of het nu twee minuten na het uur is of niet maakt niet zoveel uit, maar ik moet het uur kennen. Als ik dan ’s nachts wakker wordt dan vind ik het een geruststellende gedachte te weten dat ik nog tot dat uur kan slapen, zelfs al is het maar een kwartier meer.
6.Ik zeg te veel sorry.
7.Ik slaap beter als mijn lief er is. En als hij er niet is, kan ik niet slapen voor ik een smsje heb gekregen.
8.Ik probeer keihard iets te bedenken dat niet in het lijstje van Lilith staat maar dat lukt niet, ik zit vast, hoe triestig is dat? Of nee, wacht, als ik rechtsta van een stoel dan moet ik altijd langs dezelfde kant draaien, ook als daar geen plaats voor is. Als het toch moet, dan moet ik efkes overleggen met mijn lichaam, me concentreren dat het ook langs de andere kant lukt.


You Might Also Like

0 reacties