Als dat geen omkoping is...

Een vriendin van me was een tijd terug naar een cd-voorstelling geweest van een nieuw Vlaams groepje in de AB, savalas . Zij razend enthousi...

Een vriendin van me was een tijd terug naar een cd-voorstelling geweest van een nieuw Vlaams groepje in de AB, savalas. Zij razend enthousiast, maar wat wil je, één van de leden heeft een paar jaar terug een piano naar het derde verdiep gesleurd om een concert te komen geven in haar studiootje. Allemaal in het kader van housemusic. Ik was er toen ook bij (en ook wel onder de indruk, maar wie niet?) en zo is een mens al eens iets curieuzer natuurlijk. Ze waren ook al te horen in carte blanche op radio 1, kregen een duwtje in de rug van stubru, allemaal lovende commentaren...
Op hun site is het mogelijk om een paar stukjes te beluisteren en ook wat m'n vriendin me liet beluisteren klonk goed. Redenen genoeg om binnenkort als ze naar de fnac in Gent komen, eens te proberen om langs te gaan. Of op één van de festivalpodia...

Het mag dan al opnieuw beginnen sneeuwen zijn, de lente komt er ook aan!!

update: ik zou willen dat ik mijn laatste zin kon doorstrepen (maar omdat dit me niet lukt, laat ik hem maar staan en geef ik wat extra uitleg).
Ik ben net terug van een stukje oost-westroute, richting Mariakerke dit keer. Toen ik enthousiast de kaart met de fietsroutes kocht, was het mijn bedoeling om deze eens met stralend zomerweer te doen. Het is natuurlijk ook een manier om gevaarlijke tramsporen en druk verkeer te mijden,iets wat spijtig genoeg te weinig gekend is want het is een aangename manier om Gent te doorkruisen met de fiets, zo langs het water.
Van de Henleykaai naar het justitiepaleis is ongetwijfeld het stuk route dat ik het meest gebruik. Deze avond was het eigenlijk ook wel de moeite, niet alleen omwille van de bestemming, maar ook omwille van de miljoenen sneeuwvlokken die van alle kanten lijken te komen.
De fietsroute bracht me naar een kant van Gent die ik (nog)niet ken, waar ik met gemak kan verdwalen, en niet enkel omwille van mijn spreekwoordelijke - vrouwelijke - zin voor oriëntatie. Van herenhuizen aan de Coupure worden het tuinwijken verderop, plastieken rozen op het dressoir, verlichte aquariums, sommige huizen nog met kerstverlichting en wie zou het hen kwalijk kunnen nemen met dit weer?
Toen ik terugkeerde lichtten de torens van Gent mijn weg en lag Gent onder een fijn wit deken, wat het wel feeëriek maakte. Morgenochtend is het al een grijze verwaterde massa, maar nu geeft het dat ietsje meer. Wist je trouwens dat die fietsroutes ook gestrooid worden?

You Might Also Like

0 reacties