hotel met ontbijtbuffet

Aangezien niemand perfect is zijn er ook dingen waar ik niet zo goed in ben, het bijhouden van paperassen bijvoorbeeld. Elk jaar is het een ...

Aangezien niemand perfect is zijn er ook dingen waar ik niet zo goed in ben, het bijhouden van paperassen bijvoorbeeld. Elk jaar is het een zoektocht naar het juiste attest voor de belastingsbrief en elke maand is er wel de één of andere rekening die niet betaald geraakt. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik ergens moet bellen om te vragen of ze me het rekeningnummer kunnen geven omdat ik de factuur niet meer vind. Wanneer ik 's morgens vertrek vind ik enkel de krant, klaar voor mijn treinrit, wanneer ik thuiskom wacht meestal een stapeltje enveloppen met van die plastieken hokjes, reclame in het beste geval of rekeningen. Het gebeurt wel meer dan eens dat ik die gewoon op een hoopje leg, voor de volgende dag of het komende weekend.
Vanavond was er een envelop die mijn aandacht trok, Stad Leuven... Een stadsplan en een brief, bevestiging van uw reservatie, hoezo reservatie? Radio 1,... Ah ja, ik heb meegedaan aan een wedstrijd bij Brood en Spelen, het programma dat me altijd doet wegdromen. En ik heb gewonnen? Blijkbaar gaat het echt op, geluk in het spel, ongeluk in de liefde... tickets voor fuiven of concerten tot daar aan toe, maar een heuse "citytrip" naar Leuven, zoiets heb ik nog nooit gewonnen. Wanneer? Morgen al? Dat is wel kort bij, ok geen probleem, had wel een paar andere plannen, maar hotel, ontbijtbuffet, here I come... Nu nog een partner in crime, iemand die ook van de ene dag op de andere zijn/haar agenda overhoop kan gooien. Gek eigenlijk dat sommige mensen graag alles tot in de puntjes plannen, controle hebben, met wie, wanneer, waar,... Ik geef toe dat ik ook wel graag dingen plan ipv op het laatste moment te improviseren, van uitstel komt nogal eens afstel. Wanneer ik iets lees van een toneelstuk of concert waarvan ik denk, tja, dat zou niet slecht kunnen zijn, reserveer ik nogal eens mijn kaart op voorhand, want eens het zo ver is vergeet je het vaak, of is het uitverkocht. Op die manier plan ik natuurlijk wel dingen. Maar er is altijd ook wel ruimte in mijn agenda, je kan me gerust zeggen, geen zin om vanavond iets te gaan drinken, misschien ga ik dan antwoorden, ik ga eerst naar de Vooruit maar we kunnen daarna afspreken of iets dergelijks, maar ik ben zeker niet overboekt. Nu ik enkel met mezelf rekening moet houden wil ik er een maximum uithalen, openstaan voor nieuwe ervaringen, me niet langer opsluiten maar het leven kussen. Morgen naar Leuven of verder is geen probleem, idem voor vakanties, ik maak graag een lijstje maar ga er toch altijd van uit dat ik er wel vind wat ik vergeten ben of dat dat uiteindelijk niet belangrijk is.

You Might Also Like

0 reacties