Mon atelier lingerie

 Via instagram volg ik redelijk wat designers en makers. Zo ook Milena Sevette van Eclipse lingerie studio , een Française die lingerie ontw...

 Via instagram volg ik redelijk wat designers en makers. Zo ook Milena Sevette van Eclipse lingerie studio, een Française die lingerie ontwerpt en hier ook een boek over uit heeft: mon atelier lingerie. Ik had het al zien passeren, maar ik twijfelde toch ook wel. Het was me toen nog niet gelukt om een passende bh te maken, waardoor ik regelmatig eens op het boek klikte en dan weer weg klikte. Met het verstrijken van de tijd kwamen er meer recensies en meer fotomateriaal beschikbaar. Meer nog, ik kon het boek gewoon bestellen bij De Standaard Boekhandel, geen gedoe met levering uit Frankrijk. 

"Je weet dat het een Frans boek is?", vroeg de verkoopster nog in de winkel. Ik kreeg een week later bericht dat ik er om kon gaan en ik was aangenaam verrast. Het is een boek dat veel basisinformatie bundelt, over stoffen, over modellen, over fournituren,... Mijn Frans is behoorlijk en ik kan de uitleg goed volgen. Lingerie is toch ook een beetje Frans he...

Ik besloot met de slipjes te beginnen, daar heb ik al ervaring mee en het leek een goede manier om de maat te proberen. Want er wordt nogal wat gezegd/gezaagd over Franse maten. Ik volgde de matentabel en knipte meteen de basisslip en de hoge tanga uit een coupon rekbare kant. 

Ergens had ik er ook wel vertrouwen in, want ik knipte meteen twee modellen. Voor de tanga koos ik de hoge taille. En hoewel de stof na een keertje wassen allerlei elastiekjes liet zien, moet ik zeggen dat de slipjes goed zitten. Ik ging hier verder mee aan de slag. 
Bij de basisslip zit de naad niet op de rand, maar in het voorpand, wat wel een leuk effect geeft. Op een stoffenspektakel koos ik een aantal lingeriestoffen, maar bij nader inzien moet ik misschien nog veel leren. De stoffen rekken wel, maar niet in elke richting evenveel en dus dan kan je die richting ook niet zomaar gaan negeren. 
Ik gebruikte verschillende afwerkingen voor de bovenste boord. De rekbare kantjes van bij Veritas hebben ondertussen een vaste plek gevonden in mijn voorraad en ik moet zeggen dat ze ook mooi blijven bij het wassen, wat ook niet onbelangrijk is. 
Deze keer maakte ik naast de basisslip, ook de hoge taille tanga en hoge taille string. Meteen drie patronen uit Mon atelier lingerie die ik graag maak, die goed zitten en waar vele mogelijkheden zijn om af te werken. 
Hier ging ik voor zwarte mesh met een motiefje, spijtig van de rek in de stof, maar dat schuif ik bij de beginnersfouten. De tanga werkte ik af met een iets bredere band, waardoor die nog wat hoger komt, ideaal voor kledij met een hoge taille, maar te hoog voor andere kledingstukken. 


You Might Also Like

0 reacties