De vragen van Proust (5)

Ik loop grandioos achter op  Satur9  maar who cares? Ik lees haar antwoorden als ze ze publiceert en denk dan al even na. En ik denk nog een...

Ik loop grandioos achter op Satur9 maar who cares? Ik lees haar antwoorden als ze ze publiceert en denk dan al even na. En ik denk nog eens na als ik zelf nog eens een vraag moet beantwoorden. Deze keer is dit: Wat is de grootste fout die je gemaakt hebt?

Niet zomaar een vraag waar je snel op antwoordt, sommige dingen zijn verkeerd gelopen door een slechte inschatting, maar zoals ze zeggen, opent zich dan ook wel eens een andere deur, dus kun je dan nog wel van een fout spreken? Soms maak ik ook fouten om de persoon die ik ben, maar eigenlijk wil ik niet iemand anders zijn. En is het altijd een fout, als je er iets van geleerd hebt? 

Enfin, geen gemakkelijke vraag. 

Waar ik nu aan denk, is de fout om in een relatie te stappen zonder echt verliefd te zijn, te denken dat het wel zou komen en vanuit een gevoel van niet alleen te willen zijn. Te denken dat ik niet alleen kan zijn. Het was geen bevlieging, het was fijn bij momenten maar het bleef ook altijd ergens wel wringen en bleef dus niet duren. Ik heb mezelf dus voorgenomen dat ik dat niet meer wil en misschien maakt dat me nu kieskeurig, ik weet het niet. Ik denk niet dat ik het onmogelijke wil, maar met minder wil ik eigenlijk geen genoegen nemen.  

You Might Also Like

0 reacties