MeMadeMay 2022: het resultaat

De uitdaging was simpel: enkel handgemaakte kledij, elke dag en elke nacht, elke dag van mei. Ik vind het zotjes dat ik zo een uitdaging kan...

De uitdaging was simpel: enkel handgemaakte kledij, elke dag en elke nacht, elke dag van mei. Ik vind het zotjes dat ik zo een uitdaging kan formuleren en er op vertrouwen dat het goed komt. Het is alleszins ooit anders geweest en zonder duidelijk plan moet ik al eens goed nadenken wanneer ik nog een kledingstuk in de winkel heb gekocht. 


Ik maakte niet elke dag een selfie en ik hield het ook niet allemaal heel nauwgezet bij. Het voelde heel natuurlijk om enkel zelfgemaakte kledij te dragen. Wat ik "miste" is eens een jeansbroek, het blijft toch mijn comfort kledingstuk bij uitstek en hoewel ik doorheen de jaren al broeken heb gemaakt, blijken dat toch vaker minder basic stukken te zijn. Wat ik ook "miste" was een bh uit mijn collectie La Fille d'O, ik hou van die monowires, ze vallen goed, de bandjes vallen niet over mijn schouders,... 

Maar ik had dus voldoende ondergoed, kledij en nachtgoed om de maand mee door te komen. Ik werkte nog regelmatig van thuis uit, waardoor ik al eens wat meer comfortabele kledij aan kon of al eens een tweede dag doen met mijn kledij etc. Maar het was vooral ook een heel mooie maand mei, ik kon meestal de deur uit zonder jas en enkel een cardigan in de ochtend of avond aan. Eén keer had ik snel naar een concert een niet zelfgemaakte cardigan in mijn handtas bij, maar ik had die 's avonds niet nodig, dus dat telt niet. En ook bij die regendagen koos ik al eens voor een gekochte regenjas, omdat die makkelijker naar een concert mee kan dan mijn zelfgemaakte anorak, maar ook dat is te verwaarlozen. 

De bedoeling van MeMadeMay is niet dat je snel van alles begint te naaien om je uitdaging te kunnen volhouden of mooie selfies te kunnen nemen. Ik maakte wel een paar dingen, het handigste bleek een extra bh te zijn. Ik heb er nu vijf die voldoende passen om echt te dragen en dat is wel handig, zeker aangezien dat de kledingstukken zijn die wel regelmatig de was in moeten.  

You Might Also Like

0 reacties