De vragen van Proust (4)

Ik probeer Saturnein wat te volgen met haar vragen-reeks, allez de vragen van Proust eigenlijk. De vierde vraag  is: Wat is je belangrijkste...

Ik probeer Saturnein wat te volgen met haar vragen-reeks, allez de vragen van Proust eigenlijk. De vierde vraag is: Wat is je belangrijkste eigenschap? 

Ik kan razend enthousiast worden over iets en dan het moment dat het moet gebeuren, is de goesting over. Is dat ook een eigenschap? Neem nu dit vragenlijstje, vind ik een heel tof idee, maar de vorige keer heb ik er al twee samengenomen en ik loop er ondertussen al acht achter. Ik kan beslissen dat ik op dieet moet en meteen nadien ongelooflijk veel zin in koekjes hebben, terwijl ik ervoor niet snoepte en best gezond aan het eten was. Of ik bedenk dat ik eindelijk bodylotion of gezichtscrème moet gaan gebruiken, want droog vel en leeftijd, ik doe een hoop aankopen en de flesjes en tubes blijven onaangeraakt in de kast staan. 

Of misschien is mijn belangrijkste eigenschap dat ik mezelf ken? Ik kan zo'n dingen als hierboven voorspellen. Ik weet wat me gaat triggeren en wat me gaat tegenhouden. Toen ik bij de psycholoog ging, was ze onder de indruk van de weg die ik zelf al had afgelegd en moest ze kijken hoe ze in mijn parcours kon bijtreden. Ik kon haar al zeggen waarom het niet zou werken en wat ik al geprobeerd had. 

Tegelijkertijd slaag ik er in om me af en toe heel hard te verrassen. Zotte dingen, dingen waar mijn vrienden met hun ogen van gaan rollen. En eigenlijk vind ik dat wel fijn, ook eens uit mijn hoofd te komen

You Might Also Like

0 reacties