WIPWednesday

Ik wond het voorbije weekend verschillende strengen tot een bol, klaar voor gebruik. Het lijf van Epistrophy, een cardigan uit Yokes van Ka...

Ik wond het voorbije weekend verschillende strengen tot een bol, klaar voor gebruik. Het lijf van Epistrophy, een cardigan uit Yokes van Kate Davies, groeide de voorbije dagen met een aantal centimeters. De mouwen zijn al klaar en het wordt zo langzaam interessant, want er komt kleurwerk in het bovenste stuk. 


Ik had de vraag gekregen om wat meer te vertellen over de boeken die ik gebruik. Kate Davies is zonder twijfel één van mijn favoriete ontwerpers. Ze had een academische carrière die ze omwille van gezondheidsredenen moest stopzetten. Haar blog ademt een immense liefde voor breien en ze onderbouwt haar teksten ook met sociale geschiedenis. Haar inspiratie haalt ze uit haar omgeving, zo heeft ze aantal patronen gelinkt aan plaatsen in Edinburgh maar ook sociale geschiedenis. Heel leuk om te lezen.

 Ik heb al verschillende van haar ontwerpen gemaakt en plan er nog vele. Ondertussen weet ik dat ik het lijf best wat langer maak, soms wordt ook commentaar op de mouwen gegeven. Haar schema's zijn zo duidelijk dat het eigenlijk best meevalt om aan te passen. Ze zegt meestal ook waar je dat dan kan doen.

You Might Also Like

0 reacties