Een weekend vol helden

"Een weekend vol helden", zo omschreef hij het en hij heeft gelijk!  Te beginnen met Jo en Mica die het organiseerden. Ongelooflij...

"Een weekend vol helden", zo omschreef hij het en hij heeft gelijk! 


Te beginnen met Jo en Mica die het organiseerden. Ongelooflijk! De marktplaats op het festival had de grootte van het icc waar ook petit bazaar wordt georganiseerd. Gevuld met de meest fantastische selectie aan wol, fibers, knopen etc. Ze hadden hun omschrijving "mall" goed gekozen. Hoewel je wel merkt dat niet alle standen even goed mee zijn met het online gebeuren. Ik was bijvoorbeeld teleurgesteld over Jamieson of Shetland, ik ben er een aantal keren voorbij gelopen voor ik het vond. Ze verkochten voornamelijk kits in papieren zakken. Daarnaast was er een ruime zaal waar je kon gaan zitten, iets eten of drinken, de podcast lounge en ook kleinere pop up stands. Je kon je strengen laten opwinden en zo het goede doel steunen. Ideaal als je snel wou opzetten.

De podcast lounge, het woord is gevallen. Louise Scollay van knit British zorgde voor een gezellige ruimte, een interview, voelen aan Britse wol,...

Feel it, rub it and squish it!


Jess van Ginger Twist Studio op haar stand op het festival. Ik ging er eerder een pakje ophalen (sokgaren met geel accent, niet meteen mijn ding moet ik toegeven) maar haar handgeverfde wol valt op. Ik kreeg het voorbije weekend veel complimenten op mijn sjaal en dat is dankzij die wol.

Veera Valimaki heb ik een paar keer gezien op zaterdag en ik merkte dat ze mijn sjaal opgemerkt heeft. Ik kon wel geen workshop bij haar volgen maar hoorde er niks dan goede dingen over, dus misschien een volgende keer.

Felicity Ford aka Knitsonik, ze praatte op zaterdagavond het ca-Baa-ret aan elkaar en stelde haar boek voor. Samen met haar accordeon en ongelooflijk gevoel voor humor. Op zondag nam ze ook geluiden op, dus dat wordt een nieuwe podcast om naar uit te kijken.

Bij Ysolda volgde ik wel een workshop waar ik nog ga over schrijven. Ze had haar nieuwe trui aan en oh boy, die wil ik!
Ze deelde haar stand met Stephen West en Clara Parkes kwam er signeren. Clara gaf ook punten aan de zelfgemaakte schaapjes tijdens ca-Baa-ret. Maar vooral had ik op de stand een aangenaam gesprek met Rebecca met wie ik gemaild had als tester voor FYA2 en die me wat extra wol bezorgde voor de sjaal van de shawl club, voor het geval dat. Spoiler: hij is af en ik heb nog over van de streng.
De dames van Pom Pom Magazine. Ik verlengde mijn abonnement en kreeg er een tote bij. Ik zag ook de gebreide modellen op de stand en een fantastische sjaal die blijkbaar in het laatste nummer stond. Schaamrood 

De dames hebben ook een podcast en namen afgelopen weekend ook interviews af. Ook Jo van Shinybees liep er rond en dankzij haar podcast weet ik nu hoe groot Kate Davies is en waarom ik daar best rekening mee hou als ik haar patronen brei. Ook Louise interviewde mensen, oa Karrie Westerman. Zij bleek een heel toffe madam te zijn, ook in het echt en ik kocht haar ebook voor de wol die ik ook kocht (vertel ik nog wel eens).
Karrie gaf ook workshops en haar partner Dave was er overal bij. Tot haar verbazing kon hij een aardig mondje mee praten met de breisters over garen en patronen. Blijkbaar blijven bepaalde zaken ook plakken...
En terug naar een heldin van wie ik een workshop kreeg: Helene Magnusson, half Frans, half IJslands. Gekleed in traditionele klederdracht en een ferme madam met ongelooflijk lieve ogen. Ik volg haar blog nog niet zolang en ik moet dringend Yokes van Kate Davies gaan lezen.
En daarnaast waren er de vele vrijwilligers, de breiclubs van Edinburgh, de bezoekers,... Een van de vrijwilligers had net haar eerste patroon Evangelina socks in knitty gepubliceerd gekregen en anderen waren gewoon enthousiast over hun hobby.

You Might Also Like

0 reacties