De tuin van niet en half uitgevoerde plannen

De tuin is een stadstuin, amper een lap groot maar zo ontbeerlijk voor mijn mentale rust. Mijn bijdrage tot de tuin beperkte zich in het ve...

De tuin is een stadstuin, amper een lap groot maar zo ontbeerlijk voor mijn mentale rust. Mijn bijdrage tot de tuin beperkte zich in het verleden tot de boom die er staat. Een Japanse kerselaar, compleet nutteloos maar zo heerlijk om straks hopelijk weer de roze bloemetjes te zien verschijnen. En een groene kaart geven aan mijn lief die de tuin van bloembakken voorzag en er kruiden in plantte om nadien ze grotendeels aan hun lot over te laten. Nu zit het er redelijk doods uit. 

De bloembakken zien er doods uit, de lampionnekes zijn verkleurd en geven voorlopig nog geen licht. Het groen in de bloempotten is eerder onkruid dan planten die we bewust aangekocht hebben. 

En dan toch in een hoekje duiken de narcissen op, onverstoorbaard door de dorre takken omgeven. Ik ben begonnen met het opruimen van de rommel, planken en oude elektriciteitsbuizen die van de zolder naar beneden kwamen in afwachting van een trip naar het containerpark. De mannen van Ivago verlosten me hiervan en ik had er met plezier een heel vroege ochtend voor over.
En binnenkort neem ik dan de rest onder handen, dode planten verwijderen en op zoek gaan naar nieuwe die ik wel de baas kan.

You Might Also Like

0 reacties