OAL 14

Het einde van de maand nadert, en dat is meteen ook de deadline voor de Outfit-along. Wat er gebeurd is met de myrna cardigan schreef ik al ...

Het einde van de maand nadert, en dat is meteen ook de deadline voor de Outfit-along. Wat er gebeurd is met de myrna cardigan schreef ik al in de vorige post. Voor de andere andere helft van de uitdaging koos ik centaurée, een zomers patroon van Deer & Doe. De stof komt van bij Mon Depot, een stofje van scapa met een liberty print, iets dikker dan de tana lawn kwaliteit en daardoor was er geen voering nodig.

Ik had wat problemen bij de constructie omdat de fronsjes in de rok mij gevoelig dikker maakten. Ik haalde de rok weer van het lijfje en koos voor plooien. Het lijfje daarentegen zat meteen perfect, gelukkig want ik zou niet direct weten hoe ik dat kan aanpassen. Ik hield het simpel zonder paspel en met de drukke print zie je niet meteen hoe de naden lopen, maar ze lopen wel mooi zoals het hoort.

Ik koos ervoor om geen paspel te knippen, maar te werken met een beleg en aparte bandjes. Ook dit was even prutsen, hoe lang moesten die dingen zijn. Ik maakte het een aantal keren los tot het nu goed zit. Al zie je op deze foto aan de rechterkant toch nog wel mijn bh. Misschien verzet ik het bandje nog een beetje als dat nodig zou zijn. Links zit het in elk geval goed.
De stof kreukelt een beetje, zeker als het warm is en ik wat zweet. Maar laat het duidelijk zijn, dit is momenteel mijn lievelingszomerkleedje.
Aan de zijkant moffelde ik een zak in de naad, altijd handig voor een zakdoek of wat kleingeld. Ik gebruikte hiervoor het patroon uit Aubépine. Aan de andere kant zit een rits, niet zo blind als misschien zou kunnen. 

You Might Also Like

1 reacties

  1. Heel schoon kleedje! Ik was niet zo'n fan van de centaurée, maar alleszins wel van jouw versie!

    BeantwoordenVerwijderen