CU in Utrecht

Het was een samenloop van omstandigheden maar ik was blij toen ik vorige woensdag op de trein kon stappen richting Utrecht. Drie uur maar da...

Het was een samenloop van omstandigheden maar ik was blij toen ik vorige woensdag op de trein kon stappen richting Utrecht. Drie uur maar dat valt op zich wel mee eigenlijk. Ik vloekte een beetje dat het er zo koud was toen ik aankwam en was blij dat ik toch ook een jasje bij had en niet enkel een regenjas. Terwijl het hier regende en stormde liep ik in Utrecht rond, zelfs met een zonnebril op mijn neus.

Mijn liefste had een week opleiding bij de noorderburen en ik ging wat rondlopen in de stad, want ik was nog nooit in Utrecht geweest. Ik haalde meteen een plannetje bij de VVV voor we gingen borrelen bij Tastoe, een hotspot op het lijstje van EvaMaria. Het was een leuk weerzien maar die avond was toch vooral een beetje voetbal. Al bij al vond ik het wel meevallen met dat oranje in de stad, maar toen de avond viel werden meer en meer vlaggetjes bovengehaald. We vonden een leuke plek bij Zussen, een cocktailbar en met een cocktail die uit twee glazen bestaat en iets van porno in de naam kon ik me wel verzoenen bij verlengingen na verlengingen. En er was wifi.
Het plannetje bevatte een shoproute samengesteld door Puha, een leuke winkel in de Voorstraat. Ze verkopen het werk van jonge designers, de collectie wisselt voortdurend en het is er leuk om eens te snuisteren. Ik liep ook bij de buren van Klijs en Boon binnen en kwam buiten met een t-shirt met een heel eigen snit. Revenge was me al eerder opgevallen, maar dan eerder omwille van het mooie gebouw en het uithangbord van de apotheek.

Ik ging lunchen bij Daen's op een gezellig pleintje en nam een kijkje in hun winkel. Een super idee voor toast, gegrilde groenten en humus. Doe er nog wat parmesan bij en het smaakt fantastisch.


Meer in het centurm vond ik bij Nukuhiva spijtig genoeg geen jeans naar mijn goesting maar wel een cowl in tricot van Armed Angels en in solden! Bij Manelli wandelde ik met een paar schoenen buiten en je begrijpt meteen dat dat shoppen wel aangeslagen is.

Voor de laatste dag had ik een bezoek aan het museum gepland, de dag begon wat grijzer dus dit leek een goede beslissing. Ik koos het Centraal Museum omdat er niet meteen één specifieke collectie me aansprak en ik ook wel een beetje benieuwd was naar het Dick Bruna huis. Aangezien het museum maar om 11u opent, had ik tijd voor een stop in Sector 3 en zelfs nog eentje bij Keek, kunst en eerlijke koffie. In die laatste plaats werd hard gewerkt en was het iets te luid naar mijn goesting om lang te blijven zitten. Maar het idee van nootjes in yoghurt onthou ik voor een rustige zondag.

Het museum was niet slecht, maar het was ook niet meteen een echte aanrader. Als het mooi weer is hoef je je niet te schamen dat je ervoor kiest om op een terrasje te blijven zitten. Het gebouw is best leuk. Ik vond de constructie met blauwe isomo om de ruimte op te vullen wel goed gevonden. Ik was serieus onder de indruk van het wassen beeld van de man die op Tienanmen de tanks tegenhield wel straf.


En er was een modetentoonstelling met een vreemde combinatie van oude gewaden met nieuwe creaties.


 
Het Dick Brunahuis daarentegen viel nogal tegen en dus stond ik toch al snel weer buiten. De keuzestress overviel me een beetje bij het kiezen van een plaats om te lunchen. Ik wou een salade en iets fris, maar draalde van het ene terras naar het andere. Maar geef toe, langs deze grachten is dit geen straf. Ik ging uiteindelijk lunchen bij Tastoe.  Lekkere salade en aangename bediening.


Het centrum is een plaatje, met de Dom overal zichtbaar en de grachten. De vele fietsen maken dat je echt wel moet opletten waar je loopt. Voetgangers zijn duidelijk geen zwakke weggebruikers in Nederland.


En er zijn de ontdekkingen: frozen yoghurt van Ola in het treinstation, de Hapiness station, ja daar moest ik stoppen. Sowieso moet je door een heel winkelcentrum om van de trein in het centrum te geraken, geen idee hoe je dat doet als je snel-snel de trein wil halen. En dan waren er nog Schweppes ginger ale en Napoleon snoepen met drop. 

You Might Also Like

1 reacties

  1. is precies wel meegevallen, Utrecht. Ik ben er eens geweest, en eigenlijk haast niet verder dan het shoppingcentrum aan het station geraakt...

    BeantwoordenVerwijderen