Burda & Georgette

Toen ik de burda van april kocht was dit omwille van de retropatronen. Sinds land girls, Bomb girls en Call the midwife heb ik toch een klei...

Toen ik de burda van april kocht was dit omwille van de retropatronen. Sinds land girls, Bomb girls en Call the midwife heb ik toch een kleine voorkeur voor de jaren veertig ontwikkeld. Maar zoals wel vaker bij burda was het goed kijken naar de foto's en tekeningen, om te zien of het iets kon worden.


Voor dit retrobloesje (waarvan ook patroon voor jurk beschikbaar is) koos ik voor een stofje van cloud 9, up, up & away gekocht bij Georgette.be. Op die productieve maandag ging ik aan het knippen en overlocken. Maar helaas, ik knipte het achterpand verkeerd. Ik spiegelde aan de verkeerde kant. Ik had onvoldoende stof om het opnieuw te knippen en besloot de lijnen maar in de andere richting te laten lopen. Met wat paspel erbij zou de rug nog meer gebroken worden.

De voorpanden viel omwille van de sluiting breder uit dan verwacht. Dus bleek er niet genoeg stof over om het kraagje in 1 keer te knippen. Ik besloot dit maar achterwege te laten, ook al had ik ook wel een effen kleur kunnen zoeken.
Met een klein plooitje zorgde ik dat de bovenkant en onderkant toch aan elkaar pasten. Door het in twee knippen van de bovenkant had ik in het midden immers onverwacht naadwaarde nodig. Maar het leukste aan het bloesje en wat me er voor deed kiezen is natuurlijk de sluiting.


Volgens het patroon zouden er nog knoopjes op kunnen, maar ik twijfel een beetje. Ze zouden mogelijk op een vreemde plek komen en eigenlijk zijn ze niet echt nodig. Zoals je merkt heb ik het striklint achterwege gelaten. Het valt los maar niet te wijd. En ik wil nu ook geen probleemzones gaan creëren of benadrukken. Het valt nog steeds braafjes aan de decolleté, de bandjes van mijn bh zijn soms wel zichtbaar maar dat kraagje zou dat niet verhinderd hebben.

Op de rug durft het wat open vallen en zo aan de mouwen heb ik misschien ook wat over. De vraag is of ik dat verhelpen op een simpele manier. Bij een volgende exemplaar wil ik alvast de voorpanden verbreden zodat de sluiting verdwijnt in de naad. Het jurkje zou ik ook wel willen proberen, ik heb zelfs een stofje in gedachten maar dan met een andere rok dan de burda aangeeft. Die foto heeft ook alles voor mij om het niet te maken.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Het ziet er te groot uit. En die naad dwars over je borsten zou ik ook niet doen, is heel raar.

    BeantwoordenVerwijderen