Twee eigenschappen

Ik ben wat ze in onze contreien een "drilpander" noemen. Ik weet er niet zo direct een mooi Vlaams equivalent van. Je zou kunnen z...

Ik ben wat ze in onze contreien een "drilpander" noemen. Ik weet er niet zo direct een mooi Vlaams equivalent van. Je zou kunnen zeggen dat ik de straten afdweil, maar dat klinkt zo negatief. Drilpander is niet zo negatief, lijkt me. Ik kan wel intens genieten van lekker lui in mijn zetel zitten, maar het mag niet te lang duren. Zo een dag thuis werken is tof en al, maar te lang is te lang. Ik moet buiten en mensen zien en dingen doen. Het leven is kort en meer van die flauwekul. Nu is er natuurlijk altijd wel iets in Gent te doen, dus de ideale plaats voor een drilpander als mezelf.

Via de mailbox van het Project stroomt er van alles binnen en ik kan me dan wel voornemen dat ik al genoeg te doen heb, soms maken ze het me ook knap lastig. Dan komt er een cryptisch berichtje binnen: affiche in bijlage, maar dan moet je die vragen omdat ze te groot is om naar iedereen door te sturen. En dan moet ik op mijn tanden bijten. Maar het mocht niet baten "gewoon uit nieuwsgierigheid" zei ik er nog bij maar voor ik het wist had ik al her en der een mail gestuurd met "ga je mee?" En dus vind je me vanavond weer ergens op vadrouille, dit keer in het Guislainmuseum.


Verslag volgt later, bij het Project, dat spreekt.

You Might Also Like

2 reacties

  1. Een "gaandemargriet" (gonjemagrit of zoiets) zou mijn schoonmoeder zeggen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een drilpander, haha, wat een grappig woord. Nog nooit gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen