Pindakaas

Jawel, No Butterfly heeft pindakaas in huis, lekker Hollands zoals vroeger op de buis en al. En nee, ik vind dat niet uitzonderlijk lekker. ...

Jawel, No Butterfly heeft pindakaas in huis, lekker Hollands zoals vroeger op de buis en al. En nee, ik vind dat niet uitzonderlijk lekker. Maar ik vond het vorig weekend welletjes en besloot nog eens een kookboek van dichtbij vast te pakken en zelf nog eens te koken. Ik weet wel dat ieder Vlaams huisgezin naar de barbecue greep, maar dan moet ik gewoon tegendraads doen. Het werd meteen een recept voor mijn persoonlijke top drie volgens mijn wederhelft, ook al moest hij toegeven dat ik voordien nog geen drie "supergerechten" had (wat dat ook moge betekenen). In de reeks combinaties die yummie zijn: pindakaas, rode curry pasta en kokosmelk.

Het recept gaat ongeveer als volgt:
Snipper een rode ui, bak die aan. Gooi er look (veel in mijn geval) en chilipeper bij. Een eetlepel rode currypasta, een eetlepel pindakaas, een blikje kokosmelk en ook groentenbouillon. Laten koken en tien minuten goed laten borrelen. Nu mag je er de eend bij toevoegen. Nogmaals tien minuten goed laten borrelen. Afwerken met koriander.

Smakelijk!


Nu nog eens zoeken wat ik met de rest van dat potje kan aanvangen. Iemand een suggestie?

You Might Also Like

1 reacties

  1. op de boterham, met kip (pindasaus) of in kip moambe

    BeantwoordenVerwijderen