groenten van de maand: april

Natuurlijk staan er ook in april groenten op het menu. Alleen heb ik de afgelopen weken niet echt veel gekookt, eerder boodschappen gedaan e...

Natuurlijk staan er ook in april groenten op het menu. Alleen heb ik de afgelopen weken niet echt veel gekookt, eerder boodschappen gedaan en mijn wederhelft laten koken. Eindelijk is de winter voorbij en het eerste slaatje was alvast een verademing. Nieuw deze maand: bloemkool, rabarber, tuinkers en één van mijn favorieten: radijsjes. Verder ook nog: courgettes (heerlijk in de oven), doperwten, komkommer, groene selder, oesterzwammen en champignons, postelein, prei (ik denk dat mijn lief content is dat het de laatste maand is), rode biet, sla, snijbonen, spinazie (ook lekker in slaatjes), sojascheuten, tomaten (wel nog redelijk duur en relatief weinig smaak, als je het mij vraagt), tuinkers, rapen, raapstelen, tuinkers, witlof, andijvie en wortels. Tiens, ik heb ook Belgische asperges zien liggen in de winkel, maar die staan niet op mijn lijst?

Voor Belgisch fruit is het een slechte maand: het laatste van appels en peren en het begin van aardbeien, maar niet het volle seizoen en bij aardbeien stoort mij dat meer dan bij groenten.

You Might Also Like

0 reacties