200

Dit is mijn 200ste berichtje en misschien voor het eerst sinds 18 januari 2006, de dag dat dit blogje het levenslicht zag, weet ik eigenlijk...

Dit is mijn 200ste berichtje en misschien voor het eerst sinds 18 januari 2006, de dag dat dit blogje het levenslicht zag, weet ik eigenlijk niet zo goed wat te schrijven.

Ik denk dat het weer me in zijn greep begint te krijgen. Toen ik pas terug was uit Spanje, liep ik nog vrolijk rond en keek ik met verbazing naar die mensen die hun vest of pull uit de kast hadden gehaald. Ok, het was een stuk frisser maar toch nog altijd een mooie 25 graden, dus liep ik met mijn zomerjurkje rond, spaghettibandjes en al. Ik wil ook toegeven dat ik voor de zekerheid maar een jeansbroek aangetrokken had, maar lange mouwen, nee, echt niet. Op de trein richting West-Vlaanderen hoorde ik de opmerking "die denkt zeker nog dat het warm is" en ik had veel zin om het uit te schreeuwen: "ja, het is nog warm, amper een paar maanden geleden trokken we onze lievelingst-shirt aan bij dit weer om de koude van de lange winter van ons af te schudden, het is nog veel te vroeg voor lange mouwen..."

Nu begint de twijfel binnen te sluipen. Het is 15 augustus en het regent, maar het is vooral de temperatuur die me stoort. Een t-shirt met lange mouwen is plots geen overbodige luxe meer en 's morgens vertrek ik ook niet meer zonder vest of pull. Is dit niet een beetje vroeg om al aan de herfst te beginnen, of is het eerder een schijnmanoeuver, reculer pour mieux sauter, en begint vanaf september een lange indian summer met heerlijke temperaturen? Ik gok op september, gewoon omdat ik de indruk heb dat het weer altijd betert bij het begin van een nieuw schooljaar, om kinderen en leerkrachten te ambeteren... maar ik heb er niks op tegen als het ietsje vroeger zou zijn.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Het enige voordeel is dat ik nu eindelijk weer kan genieten van uitgebreid in bad met een goed boek! Maar ik wil dit genoegen gerust nog een paar maand opschuiven en mij weer in het babyplonsbadje in de tuin begeven

    BeantwoordenVerwijderen