Blue Monday

Het werd hier stil na de wensen, we zijn een halve maand verder en er werd niks gepost. Dit was niet de bedoeling, het gebeurde gewoon zo.  ...

Het werd hier stil na de wensen, we zijn een halve maand verder en er werd niks gepost. Dit was niet de bedoeling, het gebeurde gewoon zo. 

Ik ben sowieso geen fan van maandagen, ik weet niet waarom. Het is niet dat ik er zo tegen op zie om te werken. Ik hou wel van mijn job en ik probeer mijn weekends nogal strikt werk-vrij te houden, voor zover dat kan met een job die zweeft op de golven van de politiek en de media. Maandag is ook vaak de dag dat ik iets van het weekend van onder mijn naaimachine kan aandoen en dat zorgt vaak wel voor wat comfort.

Blue Monday is de dag dat we onze goede voornemens laten varen. Ik maakte dit jaar geen goede voornemens in de vorm van een lijstje of duidelijke plannen. Het is wat afwachten maar dat wil niet zeggen dat ik geen voornemens heb. Ik wil nog meer naar mijn lijf luisteren, mijn stem laten horen, rust vinden, verbinding maken,...

Gisteren zei een vriend die ik maanden niet heb gezien, "er gebeurt zo weinig dat we op een half uur uitverteld zijn." Ik grapte dat het kan helpen om je eens buiten te sluiten uit je kot. In haar post Niet gezien zei Liebest dat de saaiheid zijn hoogtepunt heeft bereikt, of was het dieptepunt. Ik zie de dagen passeren, soms weet ik niet hoe het weer al weekend kan zijn en een kwartier later zucht ik dat het nog maar maandag is. Tijd is een vreemd iets. 

We kregen vorige week ofzo bericht dat we tot 1 maart 2021 thuiswerken. Ik vind het niet erg moet ik toegeven. Ik kan mijn werk wel doen vanuit mijn huis en ik vrees dat het niet zo makkelijk zal zijn om terug om te schakelen. Ik slaap al maanden zonder wekker en heb nog geen accidentjes gehad. Ik probeer wat makkelijk 's avonds te deconnecteren. Ik mis een hoop dingen, maar ik geniet ook van een hoop dingen. Ik hoop de draad van een paar dingen terug op te pikken en ook een hoop dingen te blijven doen, na dat spuitje enzo. 

Geen blauwe maandag hier, in mijn omgeving blijft de schade momenteel beperkt en ik hoop dat het ook voor jullie zo mag zijn en blijven. Af en toe slaat de onrust toe, maar al bij al blijft het onder controle en soms merk ik bij mezelf dat ik gewoon aan het glimlachen ben, soms zelfs luid bij een grappig berichtje. Ik geloof dat het geluk blijft, ook als je het niet kan delen. Het blinkt misschien wat minder, maar ik koester die momenten toch heel hard. 



You Might Also Like

1 reacties