Dag 54: en 50 ging voorbij zoals de andere dagen

Het was een lang weekend en het deed ongelooflijk deugd. Ik kon mijn werkmailbox afsluiten met een beperkt to do lijstje dat naar deze week ...

Het was een lang weekend en het deed ongelooflijk deugd. Ik kon mijn werkmailbox afsluiten met een beperkt to do lijstje dat naar deze week wordt doorgeschoven. Het was een lastige week met te lange werkdagen. Vijf dagen op vier dagen en zelfs nog wat meer, als ik de uren bekijk.

Thuiswerken stond vroeger synoniem voor geconcentreerd werken, soms wat relaxer, maar nu is het vooral van het ene na het andere overleg hollen, het ene thema na het andere, alsof ik zo snel kan switchen. De boodschap dat we tot 8 juni maximaal thuiswerken kwam redelijk hard binnen, want in deze omstandigheden ga ik het niet redden. Ik ben wel blij met hoe sommige van mijn projecten evolueren en hoe we er in slagen om samen te werken.


Voor de vervelende vergaderingen heb ik een oplossing gevonden, weliswaar eentje dat minder goed is voor mijn kilo's. Maar ik heb er vertrouwen in dat als ik weer wat meer buiten kom en voldoende wandel dat het dan weer wel de goede richting uitgaat. Ik blijf bij mijn tiental op de weegschaal, al is het een beetje flirten met dat cijfer.

Ik probeer mijn koffieverbruik wat verder aan te passen, met dit filtertje van bij Vers. Bovendien heb ik koffiegruis nodig voor een nieuw experiment.
Ik ging verder rommelen in mijn overschotjes stof. Ik ben een verzamelaar, een hamsteraar, zo je wil. Het blijkt nu nuttig te zijn, maar sommige stukjes zijn maar een paar centimeter groot. Geen idee wat ik ooit dacht daar mee aan te vangen. 
Ik maakte al eerder mondmaskers met het patroon van Samen Ferm volgens dit filmpje. Ik wil ook graag eens met een tunneltje proberen. Dit weekend maakte ik een laatste lading op bestelling, toen mijn zus vroeg of ik een stoffenwinkel in Gent wist met mooie stofjes. Ze mag haar kine heropstarten en heeft een mondmasker nodig. Uiteraard vroeg ik haar of ik er twee moest binnensteken en dat was meteen ook de reden om nog eens buiten te komen en zo die dag wel mijn stappen te halen.

Met het rommelen in mijn voorraad zag ik een hele reeks van overschotjes passeren, waarvan ik bij sommige zelfs niet kan herinneren wat ik er ooit mee maakte. Of zelfs maar dat ik van plan was om het aan te doen. De mouw van hierboven is zelfs nooit een kledingstuk geworden en krijgt nu een tweede leven.
Het is wat uit de hand gelopen met het knippen en ik vind het ook wel fijn dat ze nuttig gebruikt zullen worden. Ik combineer twee laagjes katoen en ik gebruik ook de bobijntjes en spoeltjes die ik zitten heb, waardoor de kleuren misschien niet altijd kloppen, maar ik ben aan het opruimen zeiden ze op instagram, dus ik doe nog even verder.
De laatste lading van 12 maskers gaat vandaag op de post en mijn zus kreeg er gisteren 2. Ondertussen liggen er nog 10 in variërende staat van afwerking. Het probleem momenteel lijken de linten te worden, gelukkig kon ik een rol bij Madeline De Stoffenmadam bestellen en meteen maak ik het voornemen om verder te blijven stikken.

You Might Also Like

0 reacties