Corona randomness

Ik pikte een stokje bij Saturnein op want ik had zin om hier nog iets te posten. 1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pa...

Ik pikte een stokje bij Saturnein op want ik had zin om hier nog iets te posten.

1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4

Dan kom je halverwege deze zin:
"Hij draaide zich om, ging het huis in, kwam terug met een geweer, hield het naar beneden gericht maar praatte met een zelfverzekerdheid in zijn stem: Je loopt over mijn eigendom, voor de allerlaatste keer."

Ik lees momenteel Tussen april en september van Tomas Espedal (omdat Max, Mischa en het Tet-offensief een dik boek is en ik eigenlijk ook niet wil dat het verhaal eindigt).

2. Wat deed je voor je deze tag begon in te vullen?

Ik keek naar de eerste aflevering van het tweede seizoen van Unité 42 op Vrt.nu. Een Belgische reeks en enorm goed, vind ik.

3. Wat hoor je op het moment?

Mijn vaatwas

4. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?

Vrijdag had ik afgesproken met een vriendin, we hebben rond de Watersportbaan geweest. Ik ben voor de eerste maal helemaal rond gewandeld.

5. Heb je gedroomd afgelopen nacht?

Nee

6. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?

Geen idee, zal wel met een grapje in een serie geweest zijn of een podcast.

7. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?

Niks, momenteel. Het is iets wat we al een tijd opvalt, van voor de lockdown, dat er aan mijn muren in de living niks hangt. Er komt verandering in.

8. Zou je het ooit overwegen te emigreren?

Neen.

9. Door wie ben je voor het laatst gebeld?

Mijn broer gisteren

10. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?

Geen idee, ik heb er een hekel aan

11. Luister je op het moment naar muziek?

Nee

12. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?

Bruin, het is een parket die mijn broer met mijn pa is komen leggen.

13. Als je iets kon veranderen aan je huis (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?

Ik wil een grotere tuin, gewoon een klein beetje groter, en een doorgang van de tuin naar de voorkant van het huis. Eén van de grote ergernissen hier is dat we met alles, inclusief de stinkende GFT-bak, het huis door moeten. En zo wat praktische dingen voor buiten. Een pomp op de regenput. Een kraantje.

14. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?

Een ticket voor een online voorstelling via Kaap. Ik zag Sien Vanmaele eerder met From Syria with love, ze vertelde over haar zoektocht naar de Syrische keuken en wie ze daarbij ontmoette. Ondertussen maakte ze eten klaar, het publiek zat rond de tafel en het begon er langzaam heel lekker te ruiken. We moesten onze handen wassen volgens de rituelen en dan mochten we ook proeven. Voor deze kookworkshop wordt een pakket opgestuurd met zeewier enzo. Ik ben heel benieuwd, ook al zal het maar een half uurtje duren.

15. Ooit op een motor gereden?

Ja, ik verkocht onlangs mijn motobroek. Ze had hier lang genoeg geleven.

16. Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?

Vietnam.

17. Heb je ooit een trofee/beker gewonnen?

Ja, toen ik als kind wel eens mee ging naar het vinkenzetten

18. Hoe heette je eerste huisdier?

Geen idee van de eerste. Ik heb vissen gehad, konijnen, parkieten en een waterschildpad. Ook een poes, na veel zagen, toen ik bijna op kot ging is het gelukt.

19. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?

Ik zag een Ijslandse film in de Studioskoop, iets met sneeuw en een norse man. Geen idee van de naam, maar het was exact wat ik verwacht had.

20. Zing je onder de douche?

Nee

21. Wat doe je als je je verveelt?

Het overkomt me zelden, zelfs als ik niets aan het doen ben, dan nog vind ik dat ergens wel aangenaam. Ik kan me er wel in op jagen dat ik nog van alles zou kunnen doen of dat ik nog van alles wil doen en dat ik gewoon moet beginnen, maar ik laat het ook voorbij gaan.

22. Wat wilde je vroeger worden?

Ik wou van alles worden, maar vooral, ik wou in Brussel werken, aan een bureau met een computer. Als ik dat niet goed heb voor elkaar gekregen!

23. Hoeveel sleutels zitten er aan je sleutelbos?

Geen idee, de voordeur, mijn fietsslot, mijn kastje op het werk en dat zal het zowat zijn. En een schaap met wol van Old Maiden Aunt dat Lilith me gaf op Edinburgh Yarn Festival omdat ik de eerste was die iets bij haar kocht (en het jaar voordien ook al) en een roze eentje van een collega.

24. Welke auto rijd je?

Ik heb geen auto, wel een cambio abonnement

25. Wat is je favoriete tijd van de dag?

Geen idee, ik hou van het moment dat je weet dat de dag nog voor je ligt, maar even goed het moment dat je beseft dat het een goede dag is geweest.

26. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?

45 km van Izegem, zegt google maps, toch als je met de fiets gaat, met de auto is het verder.

27. Ben je een vroege vogel of een nachtmens?

Ik ben eerder een nachtmens, ik geraak er 's avonds moeilijk in en 's ochtends moeilijk uit. Ik heb tijd nodig om wakker te worden.

28. Wat voor baantjes heb je gehad?

Ik deed jarenlang een vakantiejob in de horeca en dan bij een bedrijf in de Gentse haven. Toen ik afstudeerde ben ik in Brussel gaan werken, bij twee overheden ondertussen.

29. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?

Een plant

30. Nieuwe en spannende dingen die je zou willen delen?

Het is grappig wat vandaag spannend is. Ik heb mijn vriendin weken niet gezien, we hebben wel gebeld, maar eigenlijk moesten we ook vaststellen dat we niks hadden om over te babbelen. Niet dat we dat niet gedaan hebben natuurlijk, maar plots is naar de winkel om boodschappen het spannendste dat er kan gebeuren. En hoeveel mensen er voor jou staan aan te schuiven.

You Might Also Like

0 reacties