Me Made May 20

Het is mei en ik heb getwijfeld, serieus getwijfeld. Ik deed de eerste keer mee aan Me Made May in 2013. Ik had toen amper genaaide kleding...

Het is mei en ik heb getwijfeld, serieus getwijfeld. Ik deed de eerste keer mee aan Me Made May in 2013. Ik had toen amper genaaide kledingstukken en zelfs over de kwaliteit van degene die ik toen had, valt te twijfelen. Maar ik droeg ze. Nu is het merendeel van mijn kleerkast zelfgemaakt, denk ik. Ik heb geen enkele trui meer die ik kocht, één enkele sjaal van Wolvis (de Pol Cosmo versie), nog wat jurkjes, broeken ook wel, maar vooral gekochte t-shirts. Bij de sokken ben ik de laatste gekochte aan het verslijten, bij het ondergoed is quasi alles gekocht. En bij sportkledij, jassen, accessoires is dat ook zo 
Ik formuleerde mijn belofte op de blog van Sozo om zoveel mogelijk zelfgemaakte kledingstukken te dragen, bij te houden wat ik draag en eventuele leegtes in te vullen. Ik verwacht niet echt veel problemen, het gebeurt nu al dat het me opvalt dat ik niks gekocht draag. Bovendien kregen we de boodschap dat we tot 8 juni maximaal thuiswerken. Dit betekent ook dat mijn outfit minder nauw steekt. Ik lijk minder te zweten als ik thuis werk en door de droogte ben ik ook wat voorzichtiger geworden met het vlotjes vullen van mijn wasmachine. 

Vandaag draag ik een t-shirt en één van mijn linnen rae pants uit Breaking the pattern. Ik maakte er vorig jaar quasi aan de lopende band en ik moet zeggen, ik ben er nog steeds heel blij mee. Ze zitten comfortabel, linnen is een aangename stof en ze zijn perfect voor thuiswerkdagen en zelfs voor werken buitenshuis. Het t-shirt is nanöo en zit heel regelmatig in mijn routines. 
Deze broek (le pantalon uit Dressed van Deer & Doe) maakte ik in een jersey van About Blue. Het stofje komt uit mijn lockdown box die ik bij Lotte Martens kocht. Ze lanceerden een box met stofjes aan een heel scherpe prijs, maar je kan niet kiezen wat in je box zit. Het risico is natuurlijk dat er stofjes tussen zitten die je zelf niet in de winkel zou uitkiezen. Deze vind ik mooi maar eigenlijk zou ik niet weten wat er mee te maken. En toch werd het het eerste stofje dat geknipt werd. Het is niet de eerste keer dat ik het patroon in een jersey maak en het blijft wel een schot in de roos. Comfortabel en zakken, what's not to like? Deze keer met boordstof om de rekker te verwerken, want er was net niet genoeg stof om de boord in dezelfde stof te maken.

Het t-shirt is le t-shirt uit Dressed in een boordstof. Het is een heel fijn patroon voor een t-shirt en ik heb er nog eentje liggen op mijn naaitafel maar ik kan me ook inbeelden dat er nog volgen. 

You Might Also Like

1 reacties