Het bezoek

toen ik las dat De Roovers naar NTGent kwamen bleek de voorstelling uitverkocht. Maar ik vond online nog een ticket. Het was de tweede keer ...

toen ik las dat De Roovers naar NTGent kwamen bleek de voorstelling uitverkocht. Maar ik vond online nog een ticket. Het was de tweede keer dit seizoen dat iemand me moest vertellen dat ik op de verkeerde plaats zat. En voor de tweede keer was mijn plaats beter. Op de tweede rij had ik beter zicht en zat ik niet in de stoom van de trein.

Ze wonen in een stad waar het leven ooit beter was. Met mijnen waar gegraven werd en een bloeiende staalfabriek. De internationale treinen stopten er, terwijl ze nu voorbij razen en voor de enige afleiding zorgen. Het dorp maakt zich op voor het bezoek van madame Z. Ze is steenrijk en overal waar ze op bezoek komt schenkt ze crèches of ziekenhuizen. Ooit leefde ze in de stad en men hoopt dat haar jeugdliefde haar kan overhalen om te investeren.

Ze blijkt bereid te zijn om geld te schenken, maar koppelt er één voorwaarde aan. Een onmogelijke voorwaarde lijkt het, maar langzaam keert het tij.

Het bezoek is een amusant stuk. De acteurs nemen meerdere personages voor hun rekening en er is live muziek. Ik heb er echt van genoten en moest meermaals luid lachen. Alleen vond ik de aaal soms wat te rumoerig. Het was grappig, maar om nu bij elke zin luidop te lachen, vond ik er wat over.

You Might Also Like

0 reacties