Kopje koffie

Nog eens eentje van bij Saturnein, de koffietag . Tien vragen over koffie. 1. WANNEER DRONK JIJ JE EERSTE KOPJE KOFFIE? EN HOE SMAAKTE DAT...

Nog eens eentje van bij Saturnein, de koffietag. Tien vragen over koffie.

1. WANNEER DRONK JIJ JE EERSTE KOPJE KOFFIE? EN HOE SMAAKTE DAT?
Ik vermoed dat ik wel eens proefde als kleuter, aangelengd met melk. Maar ik ben pas op latere leeftijd koffie beginnen drinken. Ik had een koffiezet op mijn kot, maar maakte enkel koffie als er bij mij werd samengekomen voor een groepswerk. Het was lachen want zelf dronk ik er niet van, maar ik was het beu dat er nooit bij mij werd samengekomen. En toen bleek iemand anders een veel groter kot te hebben, al maakte ik best lekkere koffie voor geen koffiedrinker te zijn. Op mijn eerste job dronk ik ook nog geen koffie, wel thee. Ik vond het heerlijk dat er na het eten een beurtrol was om koffie te gaan halen. Ongetwijfeld wat ik het meest mis bij de Vlaamse overheid.

2. MET WIE DRINK JIJ GRAAG KOFFIE?
Ik drink graag koffie in de breiclub. Er is niks zo goed als de combinatie breien en koffie. In Gent komen we ook samen in een koffiebar.

3. OP WELKE MOMENTEN VAN DE DAG DRINK JE KOFFIE?
Vooral 's ochtends. Een kop koffie voor het vertrekken naar mijn werk, soms twee en ook tijdens het werk, maar ik ben niet zo'n fan van de automaat. Als ik thuis werk, worden het er drie in de voormiddag, soms één in de namiddag. In het weekend zijn het er twee in de voormiddag, soms eentje in de namiddag.

4. WAT IS JE FAVORIETE KOFFIEVARIATIE?
Ik kies meestal een flat white.

5. WAT IS JE FAVORIETE KOFFIEMERK?
Ik heb een Nespresso machine. Niet zo ecologisch misschien, maar ik drink niet zo veel koffie om over te schakelen op een traditionele koffiezet of koffiebonen.

6. PROBEER JE VAAK NIEUWE SOORTEN/SMAKEN UIT, OF BLIJF JE TROUW AAN ÉÉN SOORT/SMAAK?
Ik probeer vaak nieuwe soorten uit. Ik hou niet zo van de speciale smaakjes met chocolade of speculaas. Ik heb er geen bezwaar tegen dat er wat siroop in mijn koffie gaat, soms graag zelfs, maar niet al in de capsule.

7. HEB JE APARTE SOORTEN SOORTEN/SMAKEN IN HUIS VOOR JE GASTEN?
Ik maak geen onderscheid, ik kies altijd een aantal smaken. Vooral lungo.

8. WAAR KOOP JIJ JE KOFFIE?
Nespresso boutique. Altijd leuk om nadien nog een koffie te proeven.

9. HOE DRINK JIJ JE STANDAARD KOPJE KOFFIE?
Met melk. Ik drink het ook zonder, maar ik heb meestal melk in huis. Puur voor de smaak wil ik er iets in. Ik heb me wel voorgenomen om over te schakelen op plantaardige melk.

10. WAT VIND JIJ HET LEKKERST BIJ DE KOFFIE?
Iets zoet. Een speculoosje, een wafeltje,... Ik vind het vaak vreemd dat je in het buitenland niks zoet er bij krijgt.

You Might Also Like

0 reacties