Dat is toch zo een beetje de verkeerde kant

De verkeerde kant van dertig, bedoelde ze. Ik had al een tijdje dat gevoel en had mijn voorzorgen genomen. De dag zelf was er een met gemeng...

De verkeerde kant van dertig, bedoelde ze. Ik had al een tijdje dat gevoel en had mijn voorzorgen genomen. De dag zelf was er een met gemengde gevoelens. Op vrijdag nam ik het vliegtuig naar Edinburgh. In mijn eentje, ja. Ik had zin in iets voor mezelf. 


Ik raakte al tussen het inchecken en het aankopen van wat tijdschriften mijn instapkaart kwijt. En zo vlak voor het instappen kreeg ik wat extra tijd om te zoeken omdat het vliegtuig "some operational difficulties" had. In de regen moesten we uiteindelijk zelf de tarmac op. De vlucht zelf was een ramp. En vanaf dan werd het alleen maar beter.

Op de bus naar het centrum was er zowaar WiFi, maar ik was nog te misselijk om veel naar een schermpje te zitten staren. In de regen op het venster merkte ik sneeuwvlokken. Maar toen we het centrum bereikten was het enkel nog wat miezerige sneeuw. Ik vond het hotel met mijn ogen dicht. Of toch bijna.


En ondanks de narigheid op het vliegtuig ging ik voor een stevige maaltijd. De keuze viel op Smoke Stack vlakbij in Broughton street. Toevallig de straat die met stip in mijn boekje stond, maar daarover later meer. 

In de meeste restaurants kan je vroeg op de avond goedkoper eten. In dit geval zorgde het bij mij efkes voor verwarring. Maar ze waren zeker nog open rn ik was nog op tijd voor de vrijdag- & Valentijndrukte. Ik moest er wel een klein hoekje aan het venster bij nemen. Bij Smoke stack heb je voornamelijk grills. Het leuke is dat ze voornamelijk Schotse producten gebruiken. Ik koos voor een stukje zalm in lemon butter en met mash. Ik liet le ook verleiden tot een voorgerecht, elke dag heb je er de keuze tussen een soort mosselen met wat brood. Normaal zou ik dat niet nemen, maar ik heb doorheen de jaren mijn aanvankelijke aversie gemilderd en eet ze nu ook wel in een zeevruchten mix. Bereid met cider en bacon. 


En omdat de Britten gevoel hebben voor humor was er speciaal voor Valentijn Bridget Jones op tv. Ideaal om de dag af te sluiten. All by myyy selfff...

You Might Also Like

2 reacties

  1. You have been in Edinburgh! I hope you enjoyed my home town.

    I don’t understand Dutch but recognised the pictures!

    BeantwoordenVerwijderen