Genetisch bepaald

Ik moest hard lachen met de uitleg van i. over genetisch belast zijn. Ik ben ook wel benieuwd naar Liens plannen. Ik vind het in elk geval...

Ik moest hard lachen met de uitleg van i. over genetisch belast zijn. Ik ben ook wel benieuwd naar Liens plannen. Ik vind het in elk geval wel grappig, al dat creagedoe werkt blijkbaar aanstekelijk. Ik had alleen niet gedacht dat Lien hier ook voor zou bezwijken.

Ik weet niet of het genetisch bepaald is. Ik weet dat mijn ma een ramp was in handwerk en nog steeds is. Ze kan wel knopen aannaaien maar ze doet er zolang over dat ik het uit haar handen neem. Ander herstelwerk? daar begint ze niet aan. Haar breiwerk van de lagere school bracht ze mee naar huis en omdat haar moeder (mijn grootmoeder) wel betere dingen te doen had, had ze groot geluk dat haar oudste broer haar gepruts niet kon aanzien. Hij trok het een stukje uit en deed verder waar hij de vorige keer gestopt was. Mijn grootmoeder daarentegen was naar het schijnt wel een goed handwerkster. Ik heb het haar nooit zien doen, ik was het zoveelste kleinkind in de rij en ik denk dat ze niet aan babykleertjes begonnen is, gegeven het feit dat ze zes kinderen had en voor iedereen hetzelfde zou willen doen. Aan mijn vaders kant herinner ik me de vele gebreide kousjes voor de kindjes in Afrika van de tante van mijn vader als ook van mijn grootmoeder. Misschien wordt een generatie overgeslagen?

You Might Also Like

3 reacties

  1. bij ons is er ook een generatie overgeslagen. Mijn moeder haatte handwerken, en was zelfs kwaad als ik het deed. Ik moest studeren, een diploma halen! Mijn grootmoeder heb ik altijd sokken weten breien,saaie grijze... maar ze kon het heel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn ma was goed in handwerken, mijn zus en ik ook - al zeg ik het zelf. Dus daar gaat jouw theorie niet op. Maar met de handwerkkunsten van mijn dochter in gedachten (lees:geen) vrees ik toch dat ik je nu gelijk moet geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb al stof gekocht. En er vervolgens heel lang naar zitten staren. Ik weet niet of er nog een vervolg komt eigenlijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen