Down

Op 21 maart is het de dag van de lente maar ook de wereld downsyndroom dag. Om bewustwording te stimuleren worden mensen op die dag aangemoe...

Op 21 maart is het de dag van de lente maar ook de wereld downsyndroom dag. Om bewustwording te stimuleren worden mensen op die dag aangemoedigd om twee verschillende sokken te dragen. Op die manier wordt aandacht gevraagd voor mensen die wat anders zijn.

Ik moest spontaan denken aan de collectie sokken die Clare Devine vorig jaar voor The Knitting Goddess ontwierp. Elke twee maanden was er een nieuw patroon en wol in mijn mailbox. Spijtig genoeg heb ik niet echt het tempo volgehouden, zelfs helemaal niet eigenlijk. Dus probeer ik nu tussendoor af en toe één van die paren te breien. Elk paar bestaat uit twee verschillende sokken. Er is wel een link tussen beide en niet enkel omdat je ze in dezelfde kleur breit, maar ook in het patroon merk je dat ze samen horen, maar toch anders zijn.

 Deze sokken zijn eb & flow. Zoals je merkt ben ik blijven steken in de tweede sok. Terwijl het net de bedoeling is dat deze sokken je van het tweede soksyndroom afhelpen, elke sok is anders, dus kan de verveling om een tweede sok in hetzelfde patroon te breien niet optreden.

Overmorgen heb ik een workshop bij Clare Devine over hielen en tenen. Ik volgde vorig jaar al bij haar een workshop over verkorte rijen en toen had ik nog niet echt ervaring met sokken, ik had wel al een paar gebreid, maar ik hoorde het soms toch nog in Keulen donderen. Ik hoop dat ik ondertussen al wat beter kan volgen en veel ga opsteken van haar wijze raad. Stiekem hoop ik dit paar ook al af te hebben tegen dan.


You Might Also Like

0 reacties