Bij ons

Ik hou niet van kortverhalen. Ik heb het geprobeerd, verschillende keren, maar de meeste bundels blijven na het lezen van één of misschien ...

Ik hou niet van kortverhalen. Ik heb het geprobeerd, verschillende keren, maar de meeste bundels blijven na het lezen van één of misschien twee verhalen liggen. Ik weet niet hoe het komt, misschien mis ik de magie van een roman om volledig te verdwijnen of blijf ik op mijn honger zitten na die enkele pagina's? 

En toch ging ik naar het kort.festival. Een initiatief van Limerick, mijn boekenwinkel en nog een aantal andere organisaties. Ik werd over de streep getrokken omdat Sien Volders zou komen en een kortverhaal zou leveren. Het werden er drie en ze werden gepubliceerd in de karakter-reeks die je ook in de boekhandel kan vinden. 
Sien las het eerste verhaal voor en ik werd meegenomen in haar verhaal over twee broers en het carnaval in Bouillon. Ze beschreef het alsof ik er bij zat en de geur van het bos bijna kon ruiken.

In dezelfde reeks verschenen al eerder andere kortverhalen. Ik was ook onder de indruk van ‘Oprecht kwetsbaar’ van Rashif El Kaoui, misschien ook omdat hij het voorlas. Geen idee of misschien omdat ik niet het gevoel heb iets te missen als het boek ook uit is na het verhaal.

You Might Also Like

0 reacties