Mellow sun

Isabell Kraemer  heeft heel wat patronen en ze lanceert ook regelmatig een knit-along in haar groep. Vaak met kortingen erbij (tip voor als...

Isabell Kraemer heeft heel wat patronen en ze lanceert ook regelmatig een knit-along in haar groep. Vaak met kortingen erbij (tip voor als je eens een patroon van haar wil proberen). Op het einde van vorig jaar liep er een KAL, eentje die uitliep in een nieuwe KAL. Ik maakte mycroft voor de eerste KAL en het lukte me niet om de deadline te halen. Ik werkte de trui wel af en draag die nu heel geregeld. Ik had dan ook mijn twijfels bij al meteen een nieuwe KAL, maar het patroon van mellow sun zat al een tijdje in mijn bibliotheek en toen er ook een korting van De Rerum Natura verscheen bestelde ik vier bollen Cyrano. Dit is een aran, net zoals de andere Gilliatt die ik al vaker gebruikte. Beide zijn merino en ik kan niet echt goed het verschil zeggen, behalve dat cyrano misschien iets stugger voelt. 

Ik koos voor baleine bleue als kleur, een beetje een klassieker maar daardoor met veel te combineren. Ik zette lang na de datum van de lancering van de KAL op maar eindigde ook ruimschoots op tijd. Mellow sun brei je met een dikke naald en het is een fijn patroon in verschillende delen, waardoor je vaak nog snel een rij wil breien.
De afwerking is met bobbels en een picot randje, beide zijn niet meteen grote favorieten, maar ik besloot ze toch maar gewoon te doen. Sommige lieten de bobbels achterwege of het picot randje, vaak omwille van een schrik wol te kort te hebben, maar dit speelde niet bij mij. Op amper een week had ik een mooie ruime sjaal in dikke wol, ideaal om mee te nemen naar een koude bestemming en door de kleur met van alles te combineren.

You Might Also Like

0 reacties