Dressed: la jupe-culotte

Eigenlijk is er maar één patroon uit Dressed le livre van Deer & Doe waar ik wild van liep. De jupe-culotte, de broekrok zeg maar. Met...

Eigenlijk is er maar één patroon uit Dressed le livre van Deer & Doe waar ik wild van liep. De jupe-culotte, de broekrok zeg maar. Meteen niet het meest geliefde kledingstuk, al heb ik dat nooit gesnapt. Ik droeg dat vroeger heel vaak. Na het t-shirt en de broek besloot ik me hier aan te wagen, ook omdat ik niet wild loop van de rok, een rechthoek met een elastiek is wel heel gemakkelijk. 

 Ik besloot wel om de broekrok te verlengen. Bij het maken van de broek deed ik er al redelijk wat centimeters bij, bij de broekrok werden dat er nog wat extra. Ik denk 20 of 25 cm. De foto toont een driekwart versie en ik wou het tot op de grond. Op basis van de broek besloot ik hoe lang ik het wou. Met het verlengen lijkt het niet langer een broekrok maar eerder een wijde broek.
Het patroon bestaat ook in een korte versie en ik vermoed dat er deze zomer nog wel eens een korte versie zal volgen. Ik kreeg enorm veel leuke reacties op instagram bij mijn foto's en ik ben zelf ook wel blij met het resultaat. De broek komt hoog en heeft een mooie taille, wat bij mij wel een slanker effect heeft. Ik ben ook zwaar fan van de zakken moet ik toegeven.
Ik begon met een versie in blauwe gabardine om eens te testen en maakte ondertussen al twee wollen versies. Ik kocht beide wollen stoffen In den beer in Harelbeke. Volgens de verkoper wist ik er de duurdere stoffen uit te halen, maar ik wou dan ook een maximum aan wol in mijn stof en zo weinig mogelijk synthetisch. Ik heb 2,5 meter gekocht en dit was ook nodig omdat je de broekspijpen, althans in mijn maat, niet naast elkaar kan leggen (en mogelijk ook niet bij de kleinste maat). Ik verknipte de binnenvoering van de zakken uit restjes katoen.

Bij de laatste versie verplaatste ik de blinde rits van de rug naar de zijkant. Helemaal blind is ze niet geworden in deze versie maar ik krijg ze wel dicht. Op de rug lukt me dat niet altijd en daardoor lijkt het dan of de broek te klein is, wat niet zo is. Ze zit me enorm comfortabel en ik weet nu al dat er nog wel een paar gaan volgen. Ik vind het een heel toffe broek om te dragen en ondertussen lukt het ook al redelijk snel om ze in elkaar te steken. Alleen die boord recht stikken blijft wel eens wat moeilijk.

You Might Also Like

0 reacties