Textiel in verzet

Tot 16 februari 2020 loopt de tentoonstelling Textiel in Verzet in Texture in Kortrijk. Ik was er eerder al en dus liep ik de eerste verdiep...

Tot 16 februari 2020 loopt de tentoonstelling Textiel in Verzet in Texture in Kortrijk. Ik was er eerder al en dus liep ik de eerste verdieping voorbij naar de tijdelijke tentoonstelling, samen met het Modemuseum in Antwerpen.

Textiel in verzet toont foto's van Mashid Mohadjerin en vertelt de verhalen van Samira Bendadi van vluchtelingen en migranten in België. Ik bleef met veel emotie kijken naar een begrafenisritueel.


Het waren stuk voor stuk mooie verhalen. Ze waren meer verschillend dan ik verwacht had, maar tegelijkertijd waren er natuurlijk ook de gelijkenissen. 
 
 Al moet ik ook toegeven dat ik een beetje op mijn honger bleef zitten. Het is een relatief kleine ruimte en ergens blijven de verhalen ook wel wat oppervlakkig. Maar ik bezocht de tentoonstelling met mijn museumpass en het was een goede manier om mijn gedachten te verzetten.

Natuurlijk keek ik ook rond in de schatkamer. Ik hou van de mooie en delicate kant. Het heeft iets romantisch, maar soms vind ik het ook best stoer. Ik denk dat ik deze eerder zag, maar het blijft een streling voor mijn ogen. Ik zou het graag eens proberen, maar hou de boot wat af, ik heb voldoende hobbies die voor allerlei gerief in huis zorgen. #schaterlach

 


De ontdekking van dit bezoek aan Texture was ongetwijfeld Café Damast. Ik kreeg de tip al vaker, maar het was nog niet gelukt. Na langs te lopen bij Bart & Francis had ik wel een hongertje en tot mijn vreugde hoefde ik op een zondag niet verder te zoeken. Ik koos voor de karnemelkstampers, pure nostalgie, ook als deze overgoten komen met hesp, pijpajuin, pijnboompitten en noem maar op.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Dag Patricia, wat fijn dat je nog eens passeerde in Texture. Hopelijk zien we jou bij een volgende expo terug! Jouw blog is fijn lezen. Hij is eerlijk en oprecht. Groet, team Texture

    BeantwoordenVerwijderen