Janne

Wie naar het stapeltje kledingstukken keek, zag vast ook iets piepen dat geen sweater is. En het klopt, ik maakte niet enkel rocco's va...

Wie naar het stapeltje kledingstukken keek, zag vast ook iets piepen dat geen sweater is. En het klopt, ik maakte niet enkel rocco's van Zonen09, er slopen ook twee janne jurkjes van Compagnie M in de stapel. Het was een beetje zoeken, ik ken de maten niet zo goed van Compagnie M en als die kinderen niet in de buurt rondlopen kan je niet gauw even meten. 
Mijn nichtje kreeg een 140 in een blauw stofje van See you after six, een beetje braafjes misschien, maar ik vond het wel iets hebben, met een donkere cardigan en legging ofzo. Mijn mama mompelde iets van een slaapkleedje bij het uitpakken en dat negeerde ik maar even.
Het tweede werd er eentje in een zilver stofje. Het is een maatje kleiner. Ik heb serieus gevloekt op het stofje. Het zou zeker rafelen en het bleef maar schuiven onder de overlock. Maar het meisje zelf was er heel blij mee en heeft het die avond niet meer af gedaan. Wat meer wil een mens met een naaimachine?

Ik volgde niet exact het patroon, de knopen op de rug leken me onhandig en ik volgde deze aanpassing van Maarika. Ik koos telkens voor een versie met mouwtjes en hoewel het stikken best vlot verliep, viel me op hoe weinig instructies het patroon eigenlijk bevatte. Geen gedoe met strijken tussen het stikken enzo, je kan gewoon blijven stikken. Maar eigenlijk maakt die aandacht voor die kleine dingen, net dat een kledingstuk zo veel beter afgewerkt raakt.

You Might Also Like

0 reacties