Rakkaus

Voor de vierde keer op rij brengt Ysolda  een collectie uit met accessoires naar aanloop van de kerstperiode. Je kan je inschrijven zonder ...

Voor de vierde keer op rij brengt Ysolda een collectie uit met accessoires naar aanloop van de kerstperiode. Je kan je inschrijven zonder dat je weet wat er komt en om de andere week vind je een patroon in je mailbox. Geweldig vind ik dat... telkens een kleine verrassing. De collecties heten knitworthy en zijn bedoeld als mogelijke cadeautjes voor mensen waar je graag iets voor zou breien en die het ook kunnen waarderen. Ik ben niet zo'n cadeautjesbreier maar ik hou wel van de accessoires.  

In Oslo (ja, ik schrijf nog wel eens) volgde ik een workshop sokken breien bij Julie Knits in Paris (kijk naar haar silly sunday song op Instagram!!!). En zo durfde ik het aan om de sokken uit de knitworthy 4 op te zetten. De sokken heten rakkaus, wat Fins is voor liefde en het is dan ook geen toeval dat ze Finse wol gebruikt voor dit patroon. Ik had tijdens Edinburgh Yarn Festival een aantal strengen gekocht, weliswaar in fingering, en had er bewust een aantal bij gekocht in sock op de Handwerkbeurs in Gent. 


 
De sokken worden op dezelfde manier opgezet als ik leerde in Oslo en dat zorgde voor een vlotte start. Het leuke was dat de strepen gebreid worden op een manier die ik ik bij Veera leerde in Berlijn (ja, ook hierover schrijf ik nog wel eens), namelijk helix stripes. Dat betekent dat je eigenlijk drie bolletjes gebruikt, twee grijze en één rood in mijn geval. 
De hielen waren dan weer met een andere techniek, namelijk de afterthought heel, wat eigenlijk betekent dat je eerst de tube breit en later wat ontrafelt om de hiel er in te steken. Het was even zoeken, maar de techniek was zeker goed uitgelegd en ik ben super blij met mijn sokken. Het tweede paar en op geen enkel moment had ik moeite om die tweede sok af te werken, wat toch een beetje mijn grote schrik was.
Ik ben er eigenlijk zeker van dat ik dit jaar nog vaak sokken ga breien, meer nog, ik ga volgende week bij Wolhuis Wolder in Gent een workshop kousen breien volgen. Met vier naalden deze keer en deze keer niet van de tenen maar vanaf het been.

You Might Also Like

0 reacties