Bash!

Na de eerdere muts voor een meisje van acht was het tijd voor een muts voor haar zus. Te meer omdat de muts niet op tijd was afgeraakt voor ...

Na de eerdere muts voor een meisje van acht was het tijd voor een muts voor haar zus. Te meer omdat de muts niet op tijd was afgeraakt voor het verjaardagscadeautje, omdat ik nog een bolletje extra had moeten bestellen. In het verjaardagsnummer van Pompommag vond ik het goede patroon.

Ik zette minder steken op, één patroon minder, zodat de muts wat minder wijd zou zijn. Ik koos opnieuw voor Jamieson & Smith. Ik haalde blauwe tinten uit mijn voorrraad en ging aan het combineren. Er zitten nogal wat blauwe en groene tinten in mijn voorraad voor een puffin sweater. De combinatie valt iets zachter uit dan verwacht. Ik moet wel nog een accentkleur kiezen om te mazen. Voor mezelf zou ik dat niet doen, denk ik.


Verder veranderde ik de boord, gewoon enkel zonder omslag en ik haalde een aantal rijen uit het patroon om de lengte meer in verhouding met de aangepaste breedte te maken. De muts past nipt voor mij, dus ik denk dat het wel goed komt voor een zesjarig meisje.

Het enige wat nu nog moet is een pompon, want als er een vraag is die steeds terug komt is het wel waarom mijn mutsen geen pompons hebben.

You Might Also Like

0 reacties