Verblijdingen - musea

Verblijdingen zijn dingen waar je blij van wordt, klein of groot, altijd de moeite om eens stil bij te staan. Deze keer een thema, namelijk ...

Verblijdingen zijn dingen waar je blij van wordt, klein of groot, altijd de moeite om eens stil bij te staan. Deze keer een thema, namelijk musea omdat ik er onlangs drie deed en de tentoonstellingen nog efkes lopen,

Josie trok aan mijn mouw. We gingen naar Schaamte in het Guislainmuseum. Ik was zonder jas vertrokken. De locatie is natuurlijk geweldig. Schaamte kan je op verschillende manieren invullen. Voor mij was de tentoonstelling soms wat te fragmentair. Maar toch voldoende sterke beelden die me aanspraken, voornamelijk foto's.

Met een andere vriendin trok ik naar het MSK. Marthe Donas was ons beiden onbekend, maar we kwamen meer dan enthousiast buiten.
Ze is geboren in Antwerpen, maar leefde vaak in het buitenland. Ze is een vertegenwoordiger van het avant-gardisten en ik was echt onder de indruk. Als vrouw was het opboksen tegen vooroordelen. Ik heb om de een of andere reden enkel foto's van potloodtekeningen maar ik vond de schilderwerken even indrukwekkend.

Zaterdag ging ik naar het museum voor schone kunsten in Brussel, allez het heeft een andere naam. Ik wou expo Serrano zien. Deze fotograaf maakt voornamelijk studioportretten. 
De thema's zijn vaak provocerend zoals de foto.'site van de KuKluxclan of de foto's van lijken.
Ik was niet overal even van overtuigd, een kruisbeeld in urine om maar iets te zeggen, maar het mokte duidelijk veel reacties uit. Op vraag van het museum herhaalde hij zijn reeks van daklozen in Brussel. Deze zullen ook in de publieke ruimte zichtbaar zijn. 

You Might Also Like

1 reacties

  1. Dank je voor het overzicht. Is een goede herinnering aan de lijst tentoonstellingen die ik nog wil zien... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen