Glasgow

Deze keer ging ik niet enkel naar Edinburgh maar profiteerde ik van EYF om er een paar dagen Glasgow aan te breien (heb je hem?). Ik was sle...

Deze keer ging ik niet enkel naar Edinburgh maar profiteerde ik van EYF om er een paar dagen Glasgow aan te breien (heb je hem?). Ik was slecht voorbereid, zonder gids of plan. Maar het was dan ook maar voor een paar dagen. 


Op zondag nam ik de trein en op amper een uur, met WiFi aan boord en een zalig uitzicht bevond ik me in de grote stad, want Glasgow is de tweede grootste stad in de UK volgens Wikipedia. Toen ik over mijn plannen op voorhand praatte waren de reacties wisselend, want naar Schotland ga je om te wandelen in het groen. Maar ik ben een citygirl natuurlijk en midden maart ga ik niet door de highlands rondtrekken met een rugzak.


Het bleek stralend zonnig weer te zijn die zondag en met mijn zonnebril op liep ik mijn neus achterna in de stad. Ik zag gezinnen naar de kerk trekken, mannen met baarden en tattoosleeves onder hun opgerolde hemdsmouwen, vergezeld van peuters en kleuters, het gebedenboek onder de arm. Ik dronk mijn koffie op een terrasje op het trottoir en voelde me plots te midden van trainspotting toen ik twee gasten in training zenuwachtig in gsm hoorde praten in een Engels met een duidelijk accent. 

Het museum voor moderne kunst was een logische stop.
En de tentoonstelling over militante vrouwen kon me zeker boeien. Gelukkig herinnerde ik me ook tijdig dat het de laatste dag van de tentoonstelling van Paul Smith in de Lighthouse was en bespaarde ik me zo een teleurstelling. 

 

You Might Also Like

0 reacties