Een lenterok

"Ik heb zoveel zin in een nieuwe rok", zei ik bij de eerste lentedagen. "Maak u er één", zei het lief nuchter en hoewel ...

"Ik heb zoveel zin in een nieuwe rok", zei ik bij de eerste lentedagen. "Maak u er één", zei het lief nuchter en hoewel hij het deze keer niet zei kon ik hem al aan de voorraad stofjes zien denken. Maar ik was er op voorzien. Ik had stof besteld bij Lana Lotta, Whimsical tide uit de Nordika collection die Jeni Baker voor Art Gallery Fabrics ontwierp. Ik zag het zo voor mij met die mooie boord rondom rond... En toen ik begon te meten bleek mijn fout, ik kon niet twee keer de onderrand uit de boord halen. Bij Lana Lotta was het uit collectie verdwenen. Bij Bambiblauw was het niet langer op voorraad, maar je kon je mail wel nog opgeven, zoals nu. Bellelien zou het ook binnen krijgen en het bleek er net iets sneller te zijn, en bovendien had ik nog een kortingskaartje van op de Blogmeetup. Ik bestelde zo snel mogelijk en ik kon aan de slag. Zou je denken. Mijn keuze was gevallen op rok 29 uit de Knipmode van april/14. Volgens mij weten die dat april de maand is om rokjes te maken. Het model wordt als licht gerend omschreven en ik viel voor de omgekeerde stolpplooien. De ceintuur liet ik achterwegen. Bij het stikken bleek dat het geen zin had om de stolpplooien mooi door te stikken, ik zou nooit in de rok passen op die manier. Meer nog, ik moest lostornen en de plooien iets smaller maken, een fractie maar toch... De rok werd vorige week in twee avonden elkaar gestikt. Nadat ik al eerder geknipt en de randen overlockt had. Niet meteen mijn snelste naaiproject en dat heeft waarschijnlijk meer met mij te maken. Ook al vond ik de uitleg ook maar zozo. Ik heb maar een kleine zoom gemaakt, enkel overlockt en omgeplooid, maar misschien was het beter geweest om de zelfkant niet af te knippen en mee om te zomen. Enfin, vandaag kon ik de rok aan en wat ik al vermoedde bleek ook. De stolpplooien blijven niet op hun plaats maar vallen wijd open. Ik heb nog even getwijfeld maar ben dan toch maar vertrokken. Ik ga ze uitstrijken en de stof gewoon laten vallen zoals ze valt, want het is wel een tof rokje. Met dank aan de enorm mooie print.

You Might Also Like

6 reacties

 1. Prachtige stof en dus een heel mooi rokje! Kan je de plooien niet een klein beetje vaststikken om ze mooi op hun plaats te houden? (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ... een van mijn favoriete stofjes!
  -ik sluit me aan bij An hierboven... ev. doorstikken langs de binnenkant?-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan eens proberen, maar ik vrees dat ik dan maar weinig bewegingsruimte meer heb. Het is echt wel heel licht gerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat het 'vallen' betreft, kan ik je niet helpen (tenzij je wil vallen zoals ik deed ;-) ), maar de stof is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen