MMM14

Me Made May zit er weer op voor dit jaar. Geen dagelijkse foto's maar met uitzondering van vorige vrijdag is het gelukt om elke dag iets...

Me Made May zit er weer op voor dit jaar. Geen dagelijkse foto's maar met uitzondering van vorige vrijdag is het gelukt om elke dag iets handgemaakt te dragen. Het aantal stuks per outfit varieert van 1 tot 3, waarbij 3 de dagen zijn dat ik handgemaakt kleedje, gebreid truitje en sjaal draag. Of vervang kleedje door handgemaakt bloesje en jeans en je bekomt hetzelfde effect. De voorbije dagen zat ik met mijn neus in de boeken en dan kies ik voor een iets comfortabelere outfit, lees tricotbroek en t-shirt. Omdat ik toch af en toe een cardigan nodig had lukte het dus om iets handgemaakt aan te hebben. Die bedenking maakte ik me ook eerder in de maand, toch nog wat te fris, zeker 's ochtends en dus werd de uitdaging easy peasy.


Wat heb ik geleerd:
- bepaalde handgemaakte stukken draag ik vaak en regelmatig. Ik denk aan mijn rode kleedje met bloemen en mijn blauwe met vogeltjes. Ik krijg er ook wel eens complimenten op. Andere draag ik zelden of nooit. Dat heeft dan vooral te maken met de snit of de stof. Dus misschien moet ik daar toch eens ernstig naar kijken en ze ofwel aanpassen zodat ik ze draag ofwel verknippen en er iets anders mee doen of binnenbrengen in de kringwinkel. Ook al zijn het designerstofjes of wat dan ook niemand heeft er belang bij dat ze in mijn kast blijven liggen.
- ik heb zo goed als niks uit tricot dat handgemaakt is, ook al draag ik in het weekend of luie dagen vaak een t-shirt. Vandaag haalde ik mijn enige zelfgemaakte t-shirt boven voor bij mijn jeans. De enige waar ik overdag mee durf buitenkomen. Nochtans heb ik wel wat tricot liggen en sinds enige tijd ook een overlock. Op het af te werken stapeltje liggen zeker twee t-shirts. Chop chop girl!
- ik heb nog steeds geen handgemaakte broek, ondanks mijn voornemens.
- sommige dingen zijn perfect en draag ik toch niet zo vaak, zoals mijn jeanskleedje. Waarom?
- ik heb twee cardigans die ik heel vaak draag, de roze modern cardigan en de rode celery, beide van Veera Valimaki. In de winter draag ik vaak sweaters, mei vraagt al vaker om een cardigan. Een paar extra kleuren lijken me hier wel nuttig. 
- ik heb weinig of geen bewuste outfits. Meestal vind ik een patroon dat ik leuk vind en ik zoek er een stofje of wolletje bij, ongeacht hoe ik het later zal combineren met de rest van mijn kleerkast. De OAL14 lijkt me alvast een goed begin.
- ik combineer vaak dingen op dezelfde manier, waardoor ik de opties om bepaalde kledingstukken te dragen vaak beperk. Beetje cryptisch? Denk aan die rubrieken in vrouwenbladen: deze bloes met een jeans is casual, met een rok is het stijlvol,... Ik blijf steken in 1 categorie.

Conclusie?
Een al bij al geslaagde editie, ook al had ik meestal iets anders aan mijn hoofd dan nemen van foto's etc. Nogal wat om over na te denken en misschien eens the perfect wardrobe van Eleonore (deer&doe) en wardrobe architect van Colette er weer bij pakken. Misschien lukt het om mijn keuzestress niet te laten bepalen door wat ik zie op blogs, de talloze patronen en stofjes,... Maar een lijstje te maken en stofjes aan patronen te koppelen met MMM in het achterhoofd. Of toch eens een kleurenanalyse?


You Might Also Like

0 reacties