Vrouwen

Zo om de zoveel tijd is er wel iets te doen van het werk van mijn lief. Ik ben zelden enthousiast, maar ze organiseren wel af en toe iets le...

Zo om de zoveel tijd is er wel iets te doen van het werk van mijn lief. Ik ben zelden enthousiast, maar ze organiseren wel af en toe iets leuks en je kan natuurlijk ook niet altijd afzeggen. Deze keer viel het een beetje in het water, het geplande etentje werd plots herleid tot een etentje met drie koppels. Ik voelde het al een beetje aankomen, het zou vooral over het werk of de kinderen gaan. Al leek dat laatste nog mee te vallen. Het waren allemaal collega's van de jonge garde en dus bleken de vrouwen ook aan het werk te zijn. Bij de oudere collega's zijn die steevast thuis gebleven voor de carrière van hun man. Ik was redelijk gerustgesteld, en het werd al bij al een gezellige avond, alleen dit baart me zorgen.

Ja, ik had best een boeiende job maar met de kinderen ben ik dan maar dichter bij huis gaan werken. Het werk is niet zo boeiend maar ik kan de kinderen wel gaan ophalen, dat is ook nodig he, als hij in het buitenland zit.

You Might Also Like

2 reacties

  1. Tja, iemand van de 2 moet er wel zijn natuurlijk. En mocht Nele een job hebben waar ze meer dan ik verdient en bijvoorbeeld af en toe naar 't buitenland moet, dan zou ik er geen enkel probleem van maken om mijn eigen job opzij te zetten en thuis te blijven voor de kinderen, ik meen dat. Ik koppel die taakverdeling zélf nooit aan gender. En dat dat in praktijk voor 99% wél zo is, ligt vooral aan de onwil van zowel mannen als vrouwen om gewoonten en tradities te veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas gaat het er nog meestal zo aan toe: als er kinderen komen, zet vrouw een stapje terug zodat man zijn carrière verder kan uitbouwen. Meestal zet de minst verdienende zijn carrière op een laag pitje, en al evenzeer helaas is dat de vrouw, ook al doet ze gelijkwaardig werk...

    BeantwoordenVerwijderen