No butterfly goes campagnewatcher

Alle journalisten zijn het er over eens het is een makke campagne, maar voegen ze er aan toe, het zal beteren in de laatste week. Terwijl de...

Alle journalisten zijn het er over eens het is een makke campagne, maar voegen ze er aan toe, het zal beteren in de laatste week. Terwijl de ene partij* schermt met goed bestuur op de meest arrogante manier die zelfs ijskonijnen doet verbleken en de andere partij in de verdediging wordt gedrukt en hoopt dat de broers aan de andere kant van de taalgrens een "jamais-vu" realiseren en de grootste worden zoals verspeld in de peilingen, is er een andere partij die met allerlei maatregelen constant het nieuws teistert want zij doen verder, zij hebben maanden lang dossiers voorbereidt, etc.

De nieuwste stunt tart alle verbeelding. We zetten een politicus op de fiets en hij heeft een envelop bij. Nee, niet zomaar een envelop, maar het type enveloppen die ze bij de oscar-uitreiking gebruiken of in Fort Beauyard. Deze envelop wordt op een geheime lokatie met de nodige persaandacht (a ja, want het zijn toch verkiezingen) overhandigd aan een andere politicus van dezelfde partij met een Tom Cruise-haarsnit. Wat enkel nog ontbreekt is de tune van mission impossible. We overhandigen een gewest dat gebukt gaat onder de werkloosheid de mogelijkheid om 1000 jobs in te vullen, zo gul zijn we en we bieden ook opleidingen voor die laaggeschoolde werkzoekenden en als het hen lukt, krijgen ze niet een Fata Morgana ster (of vijf), nee, dan mogen ze nog wat vacatures invullen. Alsof die werkgevers gaan wachten tot die werkzoekenden hun opleiding beëindigd hebben, alsof ze die opleiding nog voor de zomervakantie kunnen inrichten, alsof die werkzoekenden dat in een week onder de knie hebben, alsof het zo'n fantastische zet is, wij krijgen die vacatures ook moeilijk ingevuld, en als het hen achteraf niet lukt, hebben ze nog een wapen in de komende onderhandelingen... Zwaard en Damocles, weet wel.* een goed verstaander heeft maar een half woord nodig dus krijgen jullie geen linken naar de partij die ik bedoel. Zie het maar als een test.

You Might Also Like

0 reacties