Campagnes kunnen leuk zijn

Als treinreiziger moet je dezer dagen je best doen om de flyers te ontwijken of je staat met je handen vol papier, al dan niet van de gewens...

Als treinreiziger moet je dezer dagen je best doen om de flyers te ontwijken of je staat met je handen vol papier, al dan niet van de gewenste partij. Bovendien zorgt het ook wel eens voor frustraties. Als het me lukt om de partij te zien voor ik het ding in handen krijg geduwd, weiger ik beleefd wanneer ik sowieso weet dat de partij niet in aanmerking komt om het bolletje door mij rood gekleurd te zien geworden (nu staan er zeker genoeg werkwoorden in). Sommige partijen zijn onherkenbaar wanneer ze hun pamfletten uitdelen maar als de snoodaards er toch in slagen me een flyer van de verkeerde partij te geven, deel ik die gewoon terug uit aan de volgende vrijwilliger met een pak flyers in zijn hand.

Wat een inleiding en dit om te zeggen dat ik de flyers van deze morgen enorm kon appreciëren, en dit om een hoop redenen. Comité voor een andere politiek is als kleine partij uitgesloten van de VRT-stemtest en protesteert op een originele manier. Op een dinsdagmorgen die aanvoelt als maandag kon ik de humor alvast appreciëren, wat te denken van bijvoorbeeld:

Opel ontslaat 1400 werknemers. Hoe zou u de crisis in de automobielindustrie oplossen?
A. "Wij kopen alleen maar Duitse auto's. Is Opel nog Duits?" (VB)
B. "Een drastische lastenverlaging voor de bedrijven en Poolse hongerlonen: dit is de enige oplossing om nog industriejobs in België te behouden." (Open VLD)
C. "Dit is erg. Maar het zou zeer oubollig socialisme zijn als we in de economie zouden tussenkomen. Wij zijn moderne sociaal-liberalen, we doen gewoon niks." (SP.a)
D. "We verdelen het werk onder de beschikbare werknemers. Op die manier is er werk voor iedereen. Geen verdere cadeaus aan de bedrijven." (CAP)


Kortzichtig, zegt u? Te weinig genuanceerd? Tja, dat zijn ook opmerkingen die ik bij de originele stemtest hoor/lees.
Doe dus ook eens de CAP-stemtest.

You Might Also Like

0 reacties