Op zaterdag

Je kan uren rondsurfen op Japan Couture Addicts , JCA voor de vrienden. Bloggers verzamelen er hun versie van de patronen uit Japanse boekje...

Je kan uren rondsurfen op Japan Couture Addicts, JCA voor de vrienden. Bloggers verzamelen er hun versie van de patronen uit Japanse boekjes. En je zal altijd zien, dat wat je leuk vindt, net in een boekje staat dat je niet hebt. Of dat je niet kan kiezen uit de boekjes die je wel hebt. Dat laatste overkomt me regelmatig en in plaats van achter mijn machine te zitten, blijf ik achter het scherm plakken. Niet de bedoeling en ook niet leuk. Maar ik had zo wat de keuze al beperkt tot Stylish Dress Book 3 en zelfs tot een paar modellen. Deze post bij mademoiselle Lu gaf de doorslag: jurk G zou het worden.


Ik dacht spontaan aan een stofje dat ik uit Vietnam meebracht. "Only four dollar m'am". Een echte lust voor shoppers, die markthal in Saigon, en soms ook een beetje vervelend. Mijn lief had de schouders wat opgehaald en vond dat ik toch had moeten afdingen. Maar in een land dat al drie jaar op rij meer dan 20% inflatie heeft gekend, vind ik dat moeilijk. Ik ontcijferde het Frans, als het op naaien aankomt, zit er toch nog een gat in mijn woordenschat. En ik besloot om de lusjes rond te knopen te vervangen door een pat.


De grappigste reactie kwam van Spiegelstiksels. "Ik ken dat stofje." Het is een goed gedeeld geheim dat ze een zwak heeft voor Liberty en toen ik het stofje uit de hoop haalde moest ik spontaan ook aan Liberty denken. Maar het voelt niet zo zacht, nee, gewoon een katoentje met een leuke print. En knoopjes van op Van Katoen.

You Might Also Like

0 reacties