Sfeerbeeld

Af en toe kom ik het boekje tegen in mijn sjakosse en denk ik dat ik dringend nog eens wat moet overtypen. Over Hoi An, het mekka van de kle...

Af en toe kom ik het boekje tegen in mijn sjakosse en denk ik dat ik dringend nog eens wat moet overtypen. Over Hoi An, het mekka van de kleermakers bv. Ook al is het niet altijd rozengeur en manenschijn. Het is wel een stad waar je je ogen uitkijkt. Zoveel te zien, zoveel te voelen, zoveel te kiezen,... en bovendien is het ook één van de steden die gekend staat voor de lekkere keuken. Een vreemde combinatie misschien, maar we hebben er ons zeker niet verveeld.

Een andere keer meer uitleg, nu alvast een sfeerbeeld van op de stoffenmarkt. Overdekt, maar nog steeds snikheet. Talloze kleine kraampjes, soms onmogelijk om te zien waar het ene begint en het andere eindigt. De stoffen opgevouwen in hoge stapels. Tussendoor vind je oude singers waar gestikt wordt, maar de meeste kleermakers werken met een atelier en veel meer dan retouches gebeuren hier niet. Passen doe je gewoon tussen de kramen door, soms krijg je een laken voor wat privacy, maar even vaak krijg je dat niet. De verkoopsters vind je ergens tussen hun koopwaren, soms liggen ze er te slapen en soms sleuren ze je mee naar een ander kraam, in de hoop dat je daar wel een stofje naar je goesting vindt. Minder fortuinlijke verkoopsters hebben geen standje, maar installeren zich aan de ingang met een stapel stoffen.

You Might Also Like

0 reacties