De paspop

Ik kom de winkel binnen aangetrokken door de paspop in de etalage. "hallo, ik zoek ..." Ze onderbreken me: "laten we eerst ki...

Ik kom de winkel binnen aangetrokken door de paspop in de etalage. "hallo, ik zoek ..." Ze onderbreken me: "laten we eerst kijken voor je maat". Ik noem mijn maat en de ene vrouw kijkt vragend naar de andere, de eigenares van de winkel. Ze schudt het hoofd en zegt uitdagend: ik denk dat het eerder een ... Is en ze noemt een grotere cupmaat. Nee, wimpel ik af. We zullen zien, ze zegt het met een klein glimlachje. Voor ze me naar de verleiding van de bak met solden kan leiden, zeg ik dat ik huidkleur wil.
Dan moet ze kijken in de gewone collectie, ik haal mijn schouders op, ik wil mijn zelfgemaakte topjes aan. Ze geeft met er een voor de maat. Ik ga passen en als ze komt kijken moet ze me gelijk geven. Ze reikt me meteen meerdere exemplaren aan. Allemaal in hetzelfde genre en ik moet mijn best doen om mijn neus niet op te halen want huidskleurig lijkt wel synoniem te zijn met saai. En misschien wat kant ofzo? Probeer ik, maar wat ze me aanreikt lijkt me hopeloos oubollig. Ze ziet het aan mijn gezicht en vraagt waarom ik huidskleur wil. Zomertopjes? En waarom geen rood? Ah ja, ik heb me laten vertellen dat dat ook werkt. Ze geeft me een aantal exemplaren in mijn handen waarvan ik spontaan knik en ik verdwijn weer in het paskot. Waar ik vermoedelijk nooit aan ga wennen is dat ze vragen hoe het zit. Gelukkig komt ze het gordijn niet meteen opentrekken want ik zit meestal tussen twee pasbeurten.

Wanneer ze mijn mening vraagt is ze enigszins gerustgesteld dat ik comfort boven schoonheid prefereer want die rode zijn maar niks, ze duwen op mijn borstbeen en die oubollige huidkleurige lijkt een stuk beter mee te vallen dan gedacht. Ik krijg ook tijd om de details te bekijken en kan me er wel in vinden als ze komt aandraven met nog een exemplaar. Ik vind dat ik er al genoeg heb gepast, maar ze heeft wel gelijk dat hij mooi is. "En in solden", voegt ze er aan toe. Ik kijk verbaasd, er waren toch geen? Maar nergens een prijskaartje te vinden en met zo van die kleine winkels controleer je dat best maar eens. Ik besluit dat ik we goedkoopste van de twee neem en vraag de prijs. Ze moet rekenen, er gaat 30% af, niet meteen veel, maar die mooie-in-solden komt uit op twee euro meer dan die gewone-niet-in-solden. Tja, dan kies je wel snel. "En weet je, in deze is je borstomtrek een maat kleiner." Ze zegt het met een glimlach, dat had ik vast niet verwacht. Het verandert natuurlijk niks aan de realiteit, maar het geeft wel een fijn gevoel.

You Might Also Like

0 reacties